Франсис Форд Копола е жива легенда на киното. Той е считан от мнозина за един от най-великите режисьори на всички времена. Наскоро обаче актрисата Уинона Райдър разкри, че не одобрява напълно подхода му.

Райдър, която отново е на върха на славата си благодарение на ролята в хитовия сериал на Netflix „Странни неща“, неотдавна сподели, че е била подлагана на тормоз по време на снимките на класиката „Дракула“ по романа на Брам Стокър. От думите ѝ се разбра, че е била тормозена от режисьора Франсис Форд Кополa, но самият той изпрати опровержение и обясни, че никога не е обиждал или викал по актрисата.

Снимка: Getty Images

Всъщност за една от сцените, с Райдър, в ролята на Мина, тя е трябвало да се разплаче. За да я провокира, Копола е казал на актьорите да започнат да ѝ говорят гадни неща, така че да я разстроят и да я разплачат. Режисьорът не им е казвал какво точно да кажат, защото вярва, че импровизацията в киното е много важна.

Уинона Райдър потвърди тази история. Копола наистина е наредил на Гари Олдман и другите звезди да крещят обиди по младото момиче, едва навършило 20 години. Актьорите изпълнили заръката на големия режисьор, с изключение на двама: „Киану Рийвс не се включи. Антъни Хопкинс също отказа.“

Снимка: Getty Images

Това не е никаква изненада за почитателите му, защото Киану Рийвс има репутацията на един от най-галантните мъже в Холивуд и една от знаменитостите, които се държат най-добре с почитателите си. Има десетки истории от фенове, които са се срещали с него и са били изненадани от отношението му. В някои случаи, когато види, че хората се притесняват да го помолят за снимка, самият той е отива при тя.

Неотдавна почитатели на Киану Рийвс забелязаха, че винаги, когато се снима до жена, внимава да не я докосне. Тогава някои заподозряха, че звездата от матрицата се страхува от обвинение в сексуален тормоз, но повечето хора са убедени, че го прави единствено от уважение към дамите.

Друг любопитен факт за снимките на „Дракула“ е, че Киану Рийвс и Уинона Райдър всъщност са били венчани на снимачната площадка. В една от сцените е участвал истински православен свещеник, който е изпълнил истински ритуал, което на практика това да означава, че пред очите на Бог двамата са мъж и жена.

Снимка: Getty Images

Въпреки че работата по „Дракула“ изобщо не е най-приятната част от живота на Уинона Райдър, тя не храни негативни емоции спрямо Копола и уточни, че двамата са в добри отношения.