Киану Рийвс е готов да прекара цели 15 минути във видеоразговор със свой фен. 55-годишният актьор участва в благотворителен търг, а щастливият победител в него ще има честта да си говори с холивудската легенда чрез приложението за безплатни видеоконферентни разговори Zoom. Постъпленията от търга ще отидат директно в сметката на Camp Rainbow Gold - благотворителна организация за деца, болни от рак.

В описанието на търга са изброени най-големите филми на Рийвс като „Матрицата“, „Джон Уик“ и „Скорост“.

„Това наистина е безценно изживяване и сега имаш възможността да се срещнеш с него от дома си чрез Zoom. Подготви своите въпроси и прекарай 15 минути с актьора, режисьор, продуцент и музикант Киану Рийвс“, се казва още в описанието, което цели да призове повече хора да се включат.

Търгът ще бъде затворен в понеделник, 22 юни, а най-хубавото от всичко е, че в него могат да се включат фенове на актьора по цял свят заради онлайн формата на срещата.


По-рано през юни Киану и неговият колега от „Бил и Тед“ Алекс Уинтърс изпратиха специално видеопослание на завършващите ученици от Випуск 2020 от гимназията в Сан Димас, Калифорния.

Интересът към среща с Рийвс е още по-голям с оглед на това, че той няма акаунти в социалните мрежи и винаги е бил потаен относно личния си живот. През 2016 година в интервю той заяви, че няма никакво желание да се присъединява към социалните мрежи и приоритет за него си остава личният живот.

„Уединението е много важно за мен. И наистина нямам какво да кажа за каквото и да е.“

Звездата от „Матрицата, чието състояние се оценява на 360 милиона долара по данни на списание „Форбс“ за 2019 година, все пак разкри коя е жената до него. Миналата година той оповести публично връзката си с Александра Грант, появявайки се с нея на червения килим.