Киану Рийвс сподели защо е решил да се завърне като Нео в новата "Матрица" - третото продължение на култовия филм, което ще последва "Матрицата: Презареждане" и "Матрицата: Революции".

Киану Рийвс е решил да се присъедини към "Матрицата 4", защото "Лана Уашовски е написала хубав сценарий и прекрасна история, която резонира с мен", съобщава "Емпайър".

"Това е единствената причина да го направя. Да работим отново с нея е просто невероятно", казва Рийвс. 

"Това беше наистина специално и според мен историята има някои смислени неща, които да каже", допълва холивудският актьор.

Лана и Лили Уашовски (тогава братя Уашовски) създадоха филма "Матрицата" през 1999 г., който и до днес се смята за емблематичен в научнофантастичния жанр.

Рийвс и екранната му партньорка в лентата Кари-Ан Мос говориха за продължението на филма пред списание "Емпайър" за новия брой Heroes Issue, който излиза в продажба на 11 юни.

Кари-Ан Мос, която играе Тринити в кинофранчайза, каза, че е толкова изненадана, колкото и зрителите, че ще има поредното продължение.

"Никога не съм мислила, че това ще се случи", казва актрисата, като признава, че не успяла да устои на възможността.

"Когато ми беше представен, с невероятната дълбочина и цялата артистичност, които можете да си представите, аз си казах: "Това е дар!", казва Мос.