Холивудските звезди Киану Рийвс и Кари-Ан Мос ще влязат отново в "Матрицата" с участието си в трето продължение на култовия научно-фантастичен филм от 1999 г., променил завинаги специалните ефекти в киното.

Киану Рийвс и Кари-Ан Мос отново ще се съберат с една от оригиналните сценаристки и режисьорки - Лана Уашовски, която работеше върху останалите филми от трилогията със сестра си Лили Уашовски.

В "Матрицата" Киану Рийвс влиза в ролята на Нео - човек, който открива, че човечеството е хванато в капан в симулирана реалност, известна като Матрицата, и че той е Избраният, който може да помогне за освобождаването им. Кари-Ан Мос се подвизава в сагата като Тринити. Сред останалите звезди в актьорския състав на "Матрицата" бяха Лорънс Фишбърн и Хюго Уийвинг.

Филмът се превърна в абсолютен кинохит, вдъхновил продълженията "Матрицата: Презареждане" и "Матрицата: Революции", които бяха заснети през 2003 г., завършвайки оригиналната история.

"Не можехме да бъдем по-развълнувани да влезем отново в "Матрицата" с Лана. Тя е истински визионер", коментира Тоби Емерих, председател на Warner Bros. Picture Group. Очаква се снимките по продукцията да започнат следващата година.

Новината не е изненадваща, тъй като всички големи студия в Холивуд търсят стари франчайзи в преследване на следващия голям блокбастър, които да чупи рекорди по приходи в боксофиса. 

Междувременно разбрахте ли, че...