.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Кодът на "Матрицата" е рецепта за суши

Евгений Милов | преди 33 седмици
Матрицата/The Matrix
Снимка: Матрицата/The Matrix
Сега вече знаете

Преди близо 20 години братята (вече сестри) Уашовски създадоха митологичен филм с поразителни звукови и визуални ефекти - "Матрицата".

В научно-фантастичната дистопия "Матрицата" представлява създадена от машините изкуствена виртуална реалност, използваща безпощадно хората като източник на енергия, които са свързани в мрежа чрез кибернетични имплантанти. Звучи като интернет, но доста по-зловещo.

Ярките зелени линии на "дъждовния код" от символи намекваха за истинската природа на "Матрицата" още от самото начало на филма, но докато използването им изглеждаше зрелищно, тяхното истинско значение не беше известно досега за повечето фенове на сай-фай филма. Оказва се, че смисълът зад тях не е толкова драматичен, колкото изглежда - но малко по-вкусен.

Създателят на отличителния дигитален код на "Матрицата" Саймън Уайтли сподели, че цялата работа зад падащите символи идва от японската готварска книга на съпругата му. Уайтли сканира и модифицира дигитално символите в книга, за да ги превърне в кода на "Матрицата", който вече всички познаваме. 

"Искам да кажа на всички, че кодът на "Матрицата" е съставен от японски рецепти за суши. Без този код няма "Матрицата", заяви Уайтли пред CNET. Забавна историйка, несъмнено. Сега остава да разкодирате зеления код на "Матрицата" и получавате рецептите за японско суши.

Ако всеки се заеме с четенето на готварски книги за суши, може би няма да му остава прекалено свободно време в търсене на конспиративни доказателства, че човечеството тайно живее в компютърната симулация на "Матрицата". Бон апети!

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?