Феновете на научнофантастичния екшън "Матрицата", който покори киното през 1999 г. и после получи две също толкова успешни продължения, тръпнат в очакване за повече подробности около предстоящия четвърти филм. Много неща се промениха през последните 16 години, откакто излезе "Матрицата: Революции", като на първо място поставим пола на създателите на филма, така че е трудно да повярваме, че новият филм ще прилича на старите. Най-малкото, защото със сигурност знаем, че Лорънс Фишбърн, който изпълни ролята на капитан Морфей, няма да се завърне. Но това не значи, че Морфей няма да има и изглежда вече знаем кой ще изпълни ролята.

Aктьор Яхия Абдул-Матин II е известен с ролята си в супергеройския филм "Аквамен" и в епизод на сериала "Черното огледало", а скоро ще можем да го гледаме в "Пазителите" на HBO.

Снимка: Getty Images

Според източник на списание "Variety", Яхия е избран да получи една от главните роли в предстоящата Матрица. Участието му все още не е официално обявено, нито в коя роля ще го видим, но тъй като вече е ясно, че Киану Рийвс ще се завърне като Нео, а Кари Ан Мос като Тринити, можем да предположим, че Абдул-Матин ще заеме мястото на Лорънс Фишбърн като Морфей.

За "Матрицата 4" се говори от доста време, но едва тази година беше даден официален старт на проекта. Зад него стои само една от сестрите Уашовски - Лана, която някога познавахме под името Лари. Заедно с нея по сценария е работил писателят Дейвид Мичъл, автор на романа "Облакът Атлас", който Лана Уашовски екранизира през 2012 г.