Старо интервю на 19-годишната Уинона Райдър и тогавашния ѝ годеник, Джони Деп, разкрива какво е мнението ѝ за безопасния секс.

В началото на 90-те двамата са звезди за тийнейджърите - току-що са си партнирали в готическата приказка "Едуард Ножиците" на Тим Бъртън. Уинона твърди, че е била девствена преди да срещне Деп.

"Всички уж знаят за СПИН, но ако трябва да съм честна - говоря за себе си и хората около мен, не за всички - когато си в гимназията и си с някой, спираш да мислиш за безопасността, за болестта и за нуждата от презерватив."

Краят на 80-те е пикът на пандемията от СПИН в САЩ.

"Често казват, че мъжете не харесват секса с презерватив. Това е, което си мислиш в такива ситуации и го приемаш за даденост. В крайна сметка обаче, рискуваш живота си. Плашещо е, че не се замисляме в тези моменти, защото е въпрос на живот и смърт."

Уинона неслучайно говори за болестта - израснала е в райони с много жертви, а майка й Синтия е направила първия документален филм за СПИН и тя ѝ е помагала.

През 2002 година пък, когато бе заловена да краде стоки на стойност над 5 000 $, тя се спаси от затвора, доброволствайки в организация, помагаща на семейства с деца болни от СПИН.