Уинона Райдър и Ванеса Паради направиха силни изявления в защита на "съпруга побойник" Джони Деп по делото му в британския съд - заявявайки, че двете общо за 18 години никога не са виждали насилие от негова страна.

Бившата годеница на актьора - 48-годишната Уинона Райдър, и 47-годишната майка на двете му деца Ванеса Паради - дадоха показания чрез видео, за да защитят актьора по делото му срещу британския таблоид "Сън".

Съдът пусна пълните изявления на свидетелските показания на двете жени, цитирани от Page Six, в които бившите половинки на Джони Деп декларират шока си от твърденията за насилие върху бившата му съпруга Амбър Хърд.

Уинона Райдър
Снимка: Getty Images

Уинона Райдър, която беше сгодена за Джони Деп по време на 4-годишната им връзка през 90-те, казва:

Наясно съм с твърденията за насилие, които бяха оповестени публично през последните няколко години от Амбър Хърд, бившата съпруга на Джони Деп.

Познавах Джони много добре преди години. Четири години бяхме заедно като двойка и аз го считах за най-добрия си приятел и толкова близък човек, колкото семейството ми. Връзка ни беше една от по-важните в живота ми.

Разбирам, че е много важно, че говоря от собствения си опит, тъй като очевидно не съм била там по време на брака му с Амбър, но от моя опит, който имам и беше толкова различен, бях абсолютно шокирана, объркана и разстроена, когато чух обвиненията срещу него.

Идеята, че е изключително насилствен човек, е най-далечното нещо, което важи за Джони, когото познавах и обичах.

Умът ми не може да възприеме тези обвинения. Той никога не е бил агресивен към мен. Той никога не ме е насилвал. Никога не е бил насилник и никога не съм го виждала да наранява някого.

Честно казано, познавам го единствено като истински добър човек - невероятно обичащ, изключително грижовен човек, който беше толкова отговорен към мен и хората, които обича, че се чувствах в огромна безопасност с него.

Не искам да наричам никого лъжец, но от опита ми с Джони е невъзможно да повярвам, че подобни ужасяващи твърдения са верни.

Ванеса Паради
Снимка: Getty Images

Ванеса Паради, която беше 14 години заедно с Деп до 2012 г., преди да срещне Амбър Хърд, казва:

Работя като певица, авторка на песни, актриса и модел. Познавам Джони повече от 25 години. Ние сме партньори от 14 години и отгледахме двете си деца заедно.

През всичките тези години познавах Джони като добър, внимателен, щедър и ненасилствен човек и баща.

На снимачната площадка актьорите, режисьорите и целия екип го обожаваха, защото е скромен и уважителен към всички, както и че е един от най-добрите актьори, които сме виждали.

Наясно съм с твърденията, в които Амбър Хърд публично обвинява Джони повече от четири години.

Това не звучи като истинския Джони, когото познавам, и от личния ми опит от много години мога да кажа, че той никога не е бил насилствен или агресивен към мен.

Видях, че тези скандални изказвания са наистина притеснителни и също са причинили щети на кариерата му - защото, за съжаление, хората продължават да вярват в тези фалшиви твърдения.

Това е толкова смущаващо, тъй като той е помогнал на толкова много хора в личния и професионалния си живот с доброта и щедрост.

Джони Деп
Снимка: Getty Images

Преди делото да започне миналата седмица, говорителката на Амбър Хърд настоя, че опитът на двете жени няма нищо общо с твърденията за домашно насилие към 34-годишната актриса, която участва с Деп във филма "Дневниците на едно пиянде" за писателя Хънтър С. Томпсън.

"Радваме се, че нямате същия опит като госпожа Хърд. Обаче опитът на една жена не определя този на друга", каза говорителят Хърд на Райдър и Паради.