В момента Джони Деп води съдебна битка, за да изчисти името си, след като преди няколко години беше обвинен от съпругата си Амбър Хърд, че я е удрял. В негова подкрепа се изказаха две от най-известните му бивши приятелки - певицата Ванеса Паради и актрисата Уинона Райдър.

Когато Хърд отправи обвиненията си, много представители на киноиндустрията се обърнаха срещу Деп и имаше протести срещу избирането му в някои филми, като например за ролята на Гелърт Гринделвалд в поредицата “Фантастични животни” на Джоан Роулинг.

Снимка: Getty Images

Джони Деп отрече да е посягал на жена си, но въпреки това се съгласи да ѝ плати 7 милиона долара (които тя дари за благотворителност), за да избегне съдебно дело. По-късно обаче излязоха доказателства, че Хърд е лъжесвидетелствала и е карала други да лъжат заради нея. Записи показаха, че именно тя е упражнявала агресия върху съпруга си и го е атакувала вербално и физически. Джони Деп заведе дело срещу бившата си съпруга за клевета и ако спечели, може да ѝ вземе 50 милиона долара.

Паралелно с това актьорът заведе още едно Дело, този път във Великобритания, срещу вестник “Сън”, тъй като в една статия вестникът определя Джони Деп като “насилник”. Процесът трябваше да започне на 25 март, но беше отложен заради пандемията от COVID-19. Новата дата, за която е насрочен, е 7 юли и това е причината Джони Деп да помоли бившите си приятелки за подкрепа в съда.

Снимка: Getty Images

Ванеса Паради, която е певица, актриса и модел, имаше връзка със звездата от "Карибски пирати” в продължение на 14 години. Тя е майка на набиращата все по-голяма популярност като актриса Лили-Роуз Деп.

Паради отрече Джони Деп да е проявявал агресия към нея: “Бяхме заедно 14 години и отгледахме две деца заедно. През всички тези години Джони Деп беше мил, грижовен, щедър и никога агресивен човек и баща.

Снимка: Getty Images

Уинона Райдър, която в момента е звезда в хитовия сериал “Странни неща” излизаше с Деп в началото на 90-те. Тя е на същото мнение като Паради: “Главата ми не побира как Амбър Хърд може да го обвини в нещо такова. Абсолютно никога не съм го виждала да проявява насилие и абсолютно никога не е бил агресивен спрямо мен.

Макар все още да има хора, които вярват, че в твърденията на Хърд има истина, повечето почитатели на актьора са убедени в невинността му и смятат, че истинската жертва е той.