Принц Хари, Меган Маркъл и майка й Дория Рагланд са участвали в „почти катастрофално преследване с кола“ в Ню Йорк, което е продължило повече от 2 часа. Тримата са били преследвани от папараци във вторник вечерта, след като напуснали събитие, на което Меган беше удостоена с награда "Women of Vision".


Новината е потвърдена от говорител на херцозите на Съсекс. В изявлението той нарича гонката „безмилостно преследване“:

"Това безмилостно преследване, продължило повече от два часа, доведе до множество близки сблъсъци с други шофьори на пътя, пешеходци и двама служители на нюйоркската полиция. Въпреки че да си публична личност е свързано с определен интерес от страна на обществеността, това никога не трябва да става за сметка на нечия безопасност."

Преследването е можело да бъде фатално, като в него са участвали 6 папарашки автомобила със затъмнени стъкла, които са карали „безразсъдно“ и са застрашили конвоя и всички наоколо, пише Hello Magazine.„Безразсъдното“ шофиране от страна на папараците е довело до множество нарушения на правилата за движение, сред които шофиране по тротоара и на червен светофар, движение на заден ход по еднопосочна улица, незаконно блокиране на движещо се превозно средство и шофиране по време на снимане и говорене по телефона. Въпреки че участващите лица многократно са били спирани от полицаи, те са продължили преследването.

Снимка: Getty ImagesКметът на Ню Йорк Ерик Адамс коментира случката, като определи шофирането на папараците като „безотговорно“ и припомни как почина майката на принц Хари:


"Не мисля, че има такива от нас, които не си спомнят как почина майката на принц Хари и би било ужасно да загубим невинни минувачи по време на подобно преследване и нещо да се случи и на тях, така че мисля, че трябва да бъдем изключително отговорни. Мисля, че това беше малко безразсъдно и безотговорно."

Случката напомня за трагедията, в която на 31 август 1997 г. принцеса Даяна умира след автомобилна катастрофа в тунела Пон дьо л'Алма в Париж, заедно с Доди Ал Файед. Автомобилът бил преследван от папараци и се блъска в една от колоните на тунела в опит да избяга от тях.