На 26 август се отбелязва Световния ден на кучето!

За първи път празника се чества в САЩ през 2004, но днес е обхванал цялото земно кълбо. Кучетата са домашните любимци, известни с огромната си емпатия - те моментално усещат настроението на стопанина си и дори могат да му съчувстват.

Истории за вярността на кучетата винаги са ни впечатлявали - неслучайно те биват определяни като "най-добрия приятел на човека."

Например Бел - първото куче асистент в Обединеното кралство, което помага на стопанката си, която е с аутизъм, да премине успешно през бременността и да роди. 

Тя е 2-годишен Стафордширски бултериер и се смята за едно от първите кучета във Великобритания, на което е позволено да придружи собственичката си в болницата.

Повече за нея - прочетете тук:

Знаете ли на колко години е най-възрастното куче в света?

Боби - от породата Рафеиро до Алентежу, роден на 11 май 1992 г. - е обявен за "най-възрастното живо куче" от Световните рекорди на Гинес.

Още за него тук:

Уилбър пък е сладко корги, което бди над новородената Клер.

Въпреки че много хора имат опасения за наличието на животни край малки деца, бащата на Клер се гордее с топлата връзка между двамата.

Вижте снимки тук:

Бийгълът Моли осиновява бебе опосум.

Собствениците на Моли – Сара и Ел от Австралия, споделят, че не знаят как точно се е получила връзката между двете животинки, но един ден виждат опосума Пос да гушка Моли, прикрепен за гърба му.

Слепият ретрийвър Лулу намира пътя към дома си след триседмично скитане.

Седмиците, прекарани в природните стихии, довели до това Лулу да отслабне с 23 килограма. Освен това тя била дехидратирана и мръсна.

Подробности за нейните приключения тук:

Още истории за кучета: