Чудо с домашния любимец - слепия голдън ретрийвър Лулу, разтресе семейство в Аляска. След 3 седмици скитане, животното, което не вижда, успяло да намери отново пътя към дома.

Само хората, които имат домашен любимец, могат да разберат мъката на онези, които го губят. В средата на юни семейство Кубацки установили, че Лулу не е в дома им. След дълго и неуспешно търсене, започнали да се  притесняват дали някога отново ще го видят. 

В началото на юли строителна бригада в Ситка, Аляска, намира Лулу, скрита в крайпътни храсти, съобщава Асошиейтед прес.

Екипът първо помислил, че Лулу е мечка, но след като се вгледал по-внимателно, разбрали, че е куче в напреднала възраст, което се нуждае от помощ.

Седмиците, прекарани в природните стихии, довели до това Лулу да отслабне с 23 килограма. Освен това тя била дехидратирана и мръсна.

"Тя е всичко за нас", казва собственикът Тед Кубацки за Лулу. "Имам пет дъщери и те са на възраст от 4 до 13 години. Те са прекарали всеки ден от живота си с това куче".

След седмици на издирване, семейство Кубацки били изключително щастливи, когато им се обадили, че Лулу е намерена.

"Обадих се на жена ми от офиса и тя се разкрещя от щастие. След това се разкрещяха и децата. Чувах ги как викат като луди", казва Кубацки.

След като семейството отново се събра в пълния си състав, здравето на Лулу започва да се подобрява.

Местните жители даряват стотици долари, за да помогнат за покриването на сметките за ветеринарния лекар на кучето.