Боджи e улично куче от Истанбул и редовен пътник, който изминава по 30 километра на ден с метро, фериботи, автобуси и историческите трамваи. 

След като забелязват движенията на уличното куче, служителите на истанбулската община започват да проследяват пътуванията му чрез микрочип и приложение за телефон. През повечето Боджи преминава през поне 29 метростанции и пътува поне 2 пъти с ферибот, пише al-monitor.

Животинчето се е научило как и къде да се качва и слиза от различните превозни средства.

Хората започнали да го забелязват по ежедневните си маршрути на пътуване, а приложението за проследяване го превърнало в интернет сензация.

Боджи е официално регистриран от Столичната община в Истанбул, както може да се види от големия зелен пластмасов чип на ухото му. Много от пътуващите си правят селфита с него и ги споделят в социалните мрежи. 

Боджи има и профил в Инстаграм с над 60 000 последователи. Общината управлява както този му акаунт, така и профила му в Twetter. Целта е по този интересен начин да се насърчат хората по-често да използват градския транспорт, за да се опазва околната среда. 

Боджи е сред хилядите улични кучета и котки, обикалящи града. Истанбул е прочут с гостоприемството си към  бездомните кучета и котки. Това често става повод за документални филми за града.