Ослепяло кученце получи умилително име от спасителите си - Чашка чай. Животното е кръстоска от породите шнауцер и териер. Организацията с нестопанска цел "Big Fluffy Dog Rescue" от Нашвил я спасяват от развъдник за кучета. 

Чаена чашка е сляпа, заради начина по който е била зачената и отглеждана. Заради лоша развъдна практика, животното има множество физически увреждания - освен че е сляпа, нейният пикочен мехур и матката й са залепени, а някои от вътрешните й органи не са точно там, където би трябва да бъдат по физиология.

Чаена чашка е дребна по размер и най-вероятно никога няма да тежи повече от 8 кг, споделят от организацията.

Получава името си именно заради малките си размери. На 4 седмици тя е тежала едва 1 кг. Чаена чашка не можела да пие от бутилка, защото нямала развит инстинкт за сукане. Това я поставило пред сериозна опасност от недохранване.

Доброволката от Big Fluffy Dog Rescue Никол Бътлър споделя, че не е могла да повярва колко мъничко е това кученце.

Чаената чашка не изпитва болка и не знае, че е сляпа, тъй като никога не е познавала живота със зрение.

Според тях тя е като всяко друго кученце, с единственото изключение, че от време на време се блъска в предмети.

Заради празните й очни кухини, Чаена чашка трябва редовно да бъде подстригвана, защото слъзната течност се спуска директно по козината й. Натрупването може да причини възпаления. 

"Породите, които приличат на плюшени играчки, са привекалетни за хората с малките си размери и сигурно носят добри пари на развъдниците. За съжаление, за много от тези животновъди са по-важни парите, а не здравето на животните" - сподели Никол Бътлър за "Пийпъл".