Британският актьор Даниел Крейг помогна за събирането на над 119 милиона долара в подкрепа на пострадалите от ужасяващите земетресения с епицентър Кахраманмараш в Турция и Сирия. Трусът отне живота на над 50 000 души.

Крейг отправи благодарствено послание към всички, които са в дарението. Събраните средства ще бъдат използвани за подпомагане на засегнатите от бедствието, а подкрепата на Крейг бе от решаващо значение за успеха на кампанията по набиране на средства.

Снимка: Getty Images

54-годишният актьор, заедно с Комитета за спешни бедствия (Disasters Emergency Committee - DEC), който обединява 14 благотворителни организации в Обединеното кралство, обяви, че даренията са събирани от първия ден на трагедията, пише още БГНЕС.

Снимка: Getty Images

"Щедрият отговор на обществеността на призива на DEC за оцелелите от земетресението в Сирия и Турция е невероятно трогателен... Земетресенията продължиха секунди, но последиците ще продължат с години. Откакто заснех излъчения апел, броят на потвърдените убити или ранени хора нарасна с десетки хиляди", каза още Крейг.

 

"Болници, училища и предприятия са превърнати в развалини, а стотици хиляди хора са останали без дом в мразовитите зимни условия. Моля, направете каквото можете, за да им помогнете, като подкрепите апела на DEC", призова британската кинозвезда.

Снимка: Getty Images

Вижте повече за Даниел Крейг в следващото видео: