Даниел Крейг ще участва в предстоящ сериал на Disney+ за Marvel, в който ще се превъплъти в образа на асгардския воин Балдер Храбрият. Даниел Крейг ще се присъедини към филмовата вселена на Marvel като полубрат на Тор на Крис Хемсуърт, Хела на Кейт Бланшет и Локи на Том Хидълстън в сериал за стрийминг платформата на Disney, предаде "Giant Freeking Robot".

В началото на юни стана ясно, че и Мария Бакалова ще работи по проект на Marvel. Номинираната за "Оскар" българка ще участва в третата част на космическата комедия "Пазители на Галактиката" заедно с холивудски звезди като Крис Прат, Зоуи Салдана, Вин Дизел и Дейв Батиста.

Всъщност Даниел Крейг вече трябваше да се появи във филмовата вселена на Marvel като Балдер Храбрият в "Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта". В един момент се планираше Балдър Храбрият да бъде един от групата, известна като Илюминати, с която Доктор Стрейндж (Бенедикт Къмбърбач) се сблъсква в паралелна реалност заедно с професор Чарлз Ксавие (Патрик Стюарт, който се превъплъщава в ролята си от филмите за Х-Мен), Блек Болт (Ансън Маунт), Капитан Марвел (Лашана Линч), Капитан Британия (Хейли Атуел) и Рийд Ричардс (Джон Красински) от Фантастичната четворка. В някакъв момент обаче героят на Даниел Крейг е изрязан от филма и не са заснети сцени за "Доктор Стрейндж".

Не е известно какъв ще бъде сюжетът на сериала на Даниел Крейг, макар че в комиксите на Marvel има много материали с участието на Балдър Храбрия, които да бъдат адаптирани. В канона на комиксите Балдер е полубрат на Тор и технически е наследник на трона на Асгард след смъртта на баща им Один и отказа на Тор да стане крал. Също така е известно, че той е широко обичан и почитан от асгардските народи.

На този етап обаче Асгард е унищожен от огнения демон Съртър заедно с Хела, а Тор отказва трона, отстъпвайки го на Валкирия (Теса Томпсън). Към момента на "Тор: Любов и гръм" Валкирия е кралица на Новия Асгард на Земята, което може да породи конфликт с Балдер. Макар че Балдер обикновено е представян като благородна и героична фигура, ще бъде интересно да видим какво ще донесе Даниел Крейг на героя, пише БГНЕС.