Актьорът от шпионската сага за "Джеймс Бонд" Даниел Крейг получи същото отличие, каквото притежава измисления герой, който изигра.

54-годишният британски актьор, който се превъплъти в Агент 007 за пети и последен път във филма "Смъртта може да почака" от 2021 г., беше произведен в кавалер на ордена "Свети Михаил и Свети Георги". 

Крейг склони глава и се усмихна, докато принцеса Ан, облечена във военноморска униформа, постави лентата с ордена на врата му по време на встъпителната церемония в замъка Уиндзор. Актьорът получи отличието за изключителния си принос към киното и театъра.

Крейг беше в британската столица за европейската премиера на драмата за убийства "Вади ножовете 2", която закри филмовия фестивал BFI London в неделя.

Това не е първият път, в който Крейг се превъплъщава в ролята на Бонд, в която и кралското семейство се включва. Той облече смокинг, за да заснеме забавен клип с кралица Елизабет II и нейните коргита за церемонията по откриването на Олимпийските игри през 2012 г., чийто домакин беше Лондон, пише още БГНЕС.

Вижте повече за Джеймс Бонд в следващото видео: