Миналата седмица „Смъртта може да почака“ превзе кината по света и в България. Това е 25-ият филм за Джеймс Бонд и последният, в който гледаме Даниел Крейг в главната роля. Актьорът стана световноизвестен след като беше избран за ролята на Бонд във филма „Казино Роял“ от 2006 г. Тази седмица името му беше записано на Алеята на славата в Холивуд и то не къде да е, а точно до звездата на Роджър Мур – друг култов актьор в ролята на Бонд.

Снимка: Getty Images

На церемонията по откриването на звездата на Алеята на славата присъстваха продуцентите на поредицата за Джеймс Бонд, както и Рами Малек, който също е звезда в новия филм за Бонд.

Снимка: Getty Images

Даниел Крейг изпълняваше ролята на Бонд в продължение на 15 години, което го прави актьорът, останал в ролята най-дълго. Той направи общо 5 филма в ролята на Бонд.

Покойният вече Роджър Мур, който е съсед на Крейг по звезда на Алеята, изпълняваше ролята от 1973 г. до 1985 г. и изигра Бонд в общо 7 филма, което го прави актьорът, влизал в ролята най-много пъти.

Снимка: Getty Images

„Смъртта може да почака“ счупи бокс офис рекордите по време на пандемията, но ще трябва да се прожектира още доста време, преди да достигне успеха на предшествениците си „Операция Скайфол“ и „Спектър“.