Даниел Крейг официално подписа договор за главната роля в предстоящата екранизация на Лука Гуаданино на роман от 1985 г., озаглавен "Queer", съобщава "Дедлайн“.

54-годишният актьор ще се превъплъти в образа на срамежливия и неуверен в себе си Уилям Лий, който разказва за живота си в Мексико сити. В мексиканска столица той преследва освободеният от служба в американския флот Юджийн Алертън.

Снимка: Getty Images

След като вече не е част от поредицата за Бонд, звездата неотдавна отвори дума за култовия шпионин и разкри, че е предложил смъртта на героя си след премиерата на "Казино Роял".

Актьорът ще изиграе образа на Лий, който едновременно се сприятелява и се опитва да преследва освободения от служба в американските военноморски сили Алертън. Морякът е базиран на реалния приятел на автора, Аделбърт Люис Маркър.

Романът на Уилям С. Бъроуз е публикуван през 1985 г., но първоначално е написан между 1951 и 1953 г., съобщава „Дедлайн“.

Романът "Queer" ("Сбъркан" - бел.ред.) е написан като продължение на книгата на Бъроуз "Junky", която е публикувана през 1953 г., пише още БГНЕС.

Сценарият ще бъде написан от драматурга Джъстин Курицкес, който е автор и на сценария за предстоящата спортна комедия на Лука Гуаданино, наречена "Challengers", с участието на Зендая.