Още с премиерата си по HBO „Сексът и градът“ се превърна в любим сериал на милиони жени. Историята за четирите приятелки, които живеят и работят в Ню Йорк и имат различен подход към любовта и секса стана едва ли не наръчник за много млади жени, които черпят вдъхновение от Кари Брадшоу. Има обаче един човек, който не смята, че това трябва да е така – авторката на книгата, по която е създаден култовият сериал.

Кандис Бушнел е на 62 години. Като по-млада тя води рубрика във вестник „New York Observer“, в която дава съвети за срещи и връзки. По-късно пише книгата, която е вдъхновена от собствения ѝ живот. Книгата „Сексът и градът“ излиза през 1996 г. и малко след това HBO купуват правата за екранизация.

Сериалът по книгата на Кандис Бушнел се излъчва между 1998 г. и 2004 г., а след това бяха създадени два пълнометражни филма. През декември HBO започва да излъчва 10-те допълнителни епизода, които продължават историята от сериала.

Снимка: Getty Images

В „Сексът и градът“ става дума за търсенето на голямата любов и Кари Брадшоу успява да я намери в лицето на привлекателен и богат мъж, когото нарича Тузара (истинското му име остава неразкрито почти до края на сериала). Той може да ѝ осигури всичко, което Кари иска. Това обаче може да е опасно, според авторката на книгата.

Снимка: Getty Images

„В действителност да си намериш мъж може би не е най-рентабилният вариант в дългосрочен план“, сподели тя в интервю за „New York Post“. „Мъжете може да са опасни за жените по много различни начини. Ние никога не говорим за това, но е нещо, за което жените трябва да се замислят – можеш да постигнеш по-малко, когато зависиш от мъж.“

Според нея това е нещо, което сериалът е пропуснал да покаже и по тази причина може да създаде нереалистични представи за любовта и да задуши амбициите на много жени.

Снимка: Getty Images

„В крайна сметка посланието на сериала не беше много феминистко“, продължава тя. „Но това е телевизия, трябва да ни забавлява. По тази причина хората не трябва да се опитват да подражават на сериалите в реалния си живот.“

Тузара ще се появи в новите епизоди, заедно с Кари и по-голямата част от персонажите в оригиналната история, но има един важен човек, който няма да видим отново – Саманта, чиято роля се изпълняваше от Ким Катрал. Актрисата, която от години е в конфликт със Сара Джесика Паркър, отказа да се включи в новите епизоди и Кандис Бушнел напълно я подкрепя.

Снимка: Getty Images

„Обичам Ким, но изглежда тя иска да се занимава с други неща и не иска да участва в сериала“, каза писателката. „Може би просто вече не иска да е този персонаж.“

Кандис Бушнел признава, че единствената причина новите епизоди да се снимат е, че HBO ще изкарат пари от това и ще се опитат да изцедят колкото се може повече от историята. Тя обаче ще гледа сериала и му пожелава дълъг живот.

„Разбира се, че ще го гледам. Пожелавам му да продължи шест сезона. Получавам пари от това.“