Друга съм вече.
Спри да ми пречиш
с присмеха
над света.
Всичко обърна
и си замина –
стой си там,
сам и ням.

„Решено” е поредният сингъл от предстоящия нов албум на Ирина Флорин. Песента е колаборация с норвежеца Мартин Бергсет, който прави инструментала й. Кантото е на Крум Георгиев, с когото певицата работи през последните няколко години. Той е автор на „Тъмнината вътре в мен”, „По целувките”, „Какво е любов”... Аранжиментът е на Мартин Бергсет и на Иван Иванов, а Наталия Симеонова е автор на текста на „Решено”.

„Наталия веднага усети емоцията на песента – вълнува се Ирина. - Много жени ще се отъждествят с текста, който дава оптимизъм, че трябва да продължиш, че нищо не е толкова безнадеждно.” Според певицата, нищо и никога не е решено, но от опит тя е убедена, че понякога обстоятелствата изискват и налагат категорично решение. А дали вече е друга, както звучат думите в началото на „Решено”?

„А-а-а отдавна вече съм друга – от 2002-ра – шегува се Ирина Флорин! - Тогава за първи път изпях „Друга” на Георги Георгиев от група „Остава” и песента е пилотен сингъл на този албум... Аз харесвам да съм друга и да изваждам нови неща от себе си, които не познавам и това за мен е ценно! Разбира се, осъществявам това благодарение на хората, с които работя - винаги има нови автори в музиката и в текста. Две от новите песни в предстоящия ми албум са на Благо - Благослав Анастасов от група Hayes & Y. Той е един от новите автори в новия ми албум. Предстои ми да запиша първата му песен, която е по великолепния текст на Десислава Софранова – също нов автор, с когото работя. Не обичам да правя компромиси с музиката си, харесах много песните на Благо, които са именно в моята стилистика, а тя е - красиви песни, красиви мелодии (усмихва се, б. а.).”

Личен архив

Като музикални аранжименти и препратки към различни стилове в музиката си, изпълнителката основно пее поп - синтпоп, бритпоп, като всичко е премесено понякога с много акустика, понякога с много електроника и с щрайхове. Но това, което винаги търси, е музиката й да е богата, да звучи различно във всяка песен.

„Разбира се, моят глас, както и вкусът на хората, с които работим заедно, обединяват песните ми – споделя Ирина. - В момента сме оформили много сериозно звено – аз съм продуцент, както и Крум Георгиев, който е музикален продуцент. С него работим по всички песни, направени досега. Щерион Пилидов е един от основните аранжори, който свири китарите и пее вокали в последните ми песни. Иван Иванов е другият човек, който участва в аранжиментите ми, с когото основно записвам, смесвам и мастерирам продукцията си. Това е нашето по-тясно ядро, с което правим почти всичко, и то с голям кеф! Предстои да запиша още една великолепна песен, която е на Жоро от „Остава”, две на Благослав Анастасов, както вече казах, и още една на Крум Георгиев. Още много интересни неща ще покажа на публиката. Искам всяка песен, която правя за новия албум, да бъде чута, да има свой живот!”.

Личен архив

Този път желанието на Ирина Флорин - да поднася всяка своя нова песен на хората, е продиктувано от равносметка, която прави за предишните си албуми. Като се върне назад във времето, певицата вижда, че много от песните, които присъстват в албумите й, нямат свой живот именно, защото преди да се появят в тях, не са познати на масовата публика. Разбира се, те са известни на меломаните, които следят творчеството й, подплатено с много запомнящи се мелодии и текстове, които докосват сетивата.