Ирина Флорин, Момчил Колев, Щерион Пилидов, Мартин Стоянов, Михаил Шишков, Димитър Бакърджиев, Теодора Радилова и „Quarto Quartet” безплатно ще зарадват меломаните с уникален коктейл от красива музика и позитивна енергия. Специални гости на онлайн събитието, което ще е на 14 февруари от 20 часа, са Тино и VICK. За приятната визуализация са се погрижили режисьорът Васил Стефанов и Стефка Николова. Музикалният подарък на Ирина Флорин и компания ще е в YouTube канала на певицата https://www.youtube.com/c/IrinaFlorinOfficial и ще се осъществи със съдействието на Национален фонд „Култура”.

„В онлайн концерта, който ще видите, с екипа успяхме да дадем нов живот на най-популярните ми песни, които са с нов аранжимент. Ще представя и най-новите – „Тъмнината вътре в мен” и „Заспи сърце”, както и песен-посвещение на Димчо от P.I.F. – разказва Ирина Флорин за Ladyzone.bg.

"Димо написа две песни за мен – „Карма” е едната, която винаги изпълнявам на участията си.”

Певицата хвърля светлина и върху новия албум, който предстои да издаде, веднага щом стане готов. Четири песни още й предстои да запише към него.

Всички да бъдат здрави, колкото и банално да звучи това, е желанието на Ирина Флорин в тези пандемични времена: „Искам да си върнем живота, да се прегръщаме без страх и без ограниченията на маските, които крият лицата ни и вече забравихме кой как изглежда. Много искам да се срещам отново с публиката, която ме вдъхновява и кара да правя всичко това. Артистът не може без публиката! А когато хората пишат и искат да правим нови неща, това е най-ценното.”

С вълнение и тъга Ирина се впуска в спомени за празника на виното – Трифон Зарезан, с който основно свързва този ден.

Баща й, който си е отишъл от този свят, се е казвал Трифон и всички от семейството са отбелязвали имения му ден. Тогава са зарязвали и лозите.

„Много обичам татко, много ми липсва и винаги ще свързвам 14 февруари с него – разказва Ирина Флорин. – Доста по-късно в България започна да се отбелязва и Свети Валентин. Така че единият празник ми е много мил, защото е свързан със спомени за баща ми, с когото сме изкарвали страхотни имени дни, а другият - е Ден на любовта, а аз винаги пея за любов и то във всичките й измерения.

Затова и избрахме на този ден, да подарим нашия „Любовен концерт” на всички хора, които харесват, обичат и оценяват моята музика. Страхотни музиканти ще има, направили сме уникални аранжименти. Всички бяхме много щастливи да работим по този проект. Пожелавам приятно гледане на всички - и картинката е много красива, и звукът е много качествен!”