Нестихващи аплодисменти в препълнената "Роял Фестивал Хол" в Лондон са връх в кариерата на всеки музикант. А за 13-годишната Луси, която е сляпа и аутист, е сбъдната мечта, когато преди дни печели най-известното състезание за пианисти аматьори във Великобритания. Родената в Западен Йоркшир Луси е с туморни клетки в очите по рождение и през повечето време не говори, но успя да развълнува много сърца и да предизвика сълзи от възхищение с безупречното си изпълнение на „Арабеска“ от Дебюси.


Журито на конкурса, в което влизат класически пианисти и поп музиканти, нарече талантливата девойка „гений“, а изпълнението й бе посочено като „изпълнението на вечерта“.

За 13-годишното надарено дете музиката е нещо повече от хоби, тя е начинът, по който общува, тъй като е със забавено развитие и трудно говори. Наред със слепотата, тя има дублиране на хромозома 16, което причинява аутизъм и интелектуални затруднения.

Майката на Луси, Кандис, заявява пред продуцентите на шоуто: „Видяхте в дъщеря ми това, което аз виждах от години. Винаги съм знаела, че тя ще бъде на голяма сцена една вечер.“


Луси започва да свири, когато е само на две, а уроците по пиано стартира с учителя си, когато е едва на 3 годинки.

„Вкъщи имахме много и различни музикални играчки, но Луси не само натискаше бутоните, тя създаваше ритъм и музика“, казва още майката.

„The Piano” – конкурсът, който спечелва слава на Луси, търси най-добрите пианисти сред аматьорите, като кани хората да свирят на музикалния инструмент на гарите в цялата страна. Именно на една гара детето прави истински фурор изпълнявайки Шопен.