Уентуърт Милър, звездата от култовия американски сериал "Бягство от затвора" (Prison Break), разкри, че е бил диагностициран с аутизъм като възрастен, съобщава "Индипендънт".

49-годишният актьор сподели новината в Инстаграм профила си в понеделник (26 юли), като заяви, че официалната диагноза е била истински "шок, но не и изненада" за него, тъй като самият той преди това е предполагал, че може да страда от аутизъм.

"Тази есен се навършва една година, откакто получих неформалната си диагноза аутизъм. Това беше предшествано от самодиагностициране. И последвано от официална диагноза. Това беше дълъг процес. Аз съм мъж на средна възраст. Не съм 5-годишно дете", написа той.

Уентуърт подчерта, че той просто иска да сподели новината за състоянието си, а не да се превърне в "силен, но зле информиран глас" в общността за аутизма.

"Не знам достатъчно за аутизма. Има много какво да науча. В момента изгледа разбиранията ми еволюират. Преразглеждам пет десетилетия преживян опит през нов обектив...", споделя Милър.

Снимка: Getty Images

"Искам само да вдигна ръка, за да кажа: "Тук съм. И съм бил (без да го осъзнавам)", допълва той.

Уентуърт Милър е номиниран за "Златен глобус" за ролята си в сериала "Бягство от затвора", в който играе инженера Майкъл Скофийлд. Актьорът признава, че няма нищо общо с героя си – не е толкова издръжлив, смел, изобретателен и упорит.

Участвал е още във филмите "Светкавицата" (The Flash), "Госпожо Държавен секретар" (Madam Secretary) и "Легендите на утрешния ден" (DC's Legends of Tomorrow).