Ако почитателите на „Бягство от затвора“ са имали надежда да видят нов сезон на сериала, въпреки че създателите му обявиха, че се отказват от планираните нови епизоди, то такава възможност вече не съществува. Звездата на сериала Уентуърт Милър написа в Инстаграм, че никога отново няма да го видим в ролята на Майкъл Скофийлд. Той отказва да изпълнява не само тази роля, но и всяка друга, в която играе хетеросексуален мъж.

Не искам да играя повече хетеросексуални персонажи“, написа той. „Техните истории са разказвани достатъчно. Няма повече да играя Майкъл. Разбирам, че това е разочарование, ако сте фенове на сериала и се надявате на още епизоди. Съжалявам.

Снимка: Getty Images

Оригиналните 4 сезона на сериала се излъчваха между 2005 г. и 2009 г. В „Бягство от затвора“ Уентуърт Милър играе гениален мъж, който доброволно влиза в затвора, за да помогне на несправедливо осъдения си брат да избяга преди да бъде екзекутиран. Сериалът стана един от най-добре приетите в историята на телевизията. През 2017 г. актьорите се събраха за още един сезон, а плановете беше да има и шести, но новите епизоди не успяха да предизвикат същия интерес като старите и през 2019 г. стана ясно, че идеите за нов сезон са били отхвърлени.

Благодарение на ролята на Майкъл Скофийлд, Уентуърт Милър стана секссимвол за милиони жени, но през 2013 г. актьорът обяви, че е гей. Това беше изненада за почитателите му, тъй като мъжественият Уентуърт не се вписва в стереотипите за хомосексуалист.

Снимка: Getty Images

Ако се чувствате зле, че сте се влюбили в хетеросексуален мъж по телевизията, който всъщност се играе от гей, това си е ваша работа“, написа той.

Актрисата Сара Уейн Келис, която играе партньорката на Майкъл Скофийлд, подкрепи решението му:

Вчера Уентуърт Милър обяви, че спира да играе хетеросексуални персонажи, за да се фокусира върху хомосексуалните образи“, написа тя. „С благодарност за всичко, което сме правили заедно и с много обича искам да изразя подкрепата си за това решение.

През последните години Милър играе ролята на хомосексуален персонаж в сериалите „Светкавицата“ и „Легендите на утрешния ден“ по комиксите на DC.