Спортните залози отдавна не са територия, която може да се определи като строго мъжка. Точно напротив – спортните букмейкъри все по-осезаемо се преориентират и към дамската аудитория. Нещо повече – много от тези компании дори видимо показват, че отчитат и дамската активност, като предлагат специални услуги или оферти, насочени именно към женския пол. У нас също има такъв тип страница. Това е компанията Ефбет и тя смело заявява, че не прави разграничение между мъже и жени и приема клиентите си за равни без значение от възрастта или пола им. В интернет има сайтове като Nostrabet, в които може да разгледате букмейкъра тук и да прецените какви са неговите плюсове и минуси.

Защо дамите залагат на спортни събития?

От Ефбет например често правят свои вътрешни проучвания за това доколко жените са ангажирани в сферата на спортните залози. Компанията отчита ръст на дамските акаунти за последните няколко години. С това собствениците на страницата си правят и извода, че жените не просто харесват спорта, но и залагат на него, а в много случаи дори се справят и доста добре. Понякога дори повече от мъжете. Според психолозите тук говорим за тенденцията жените да продължават своя поход към покоряване на още и още мъжки територии. Но не така мислят експертите от Ефбет. Те са на мнение, че дамите залагат на спортни събития, просто защото от една страна, спортът вече няма пол и е интересен на всички, и от друга страна, защото самите залози вече са по-достъпни от преди предвид факта, че даже можем да ги поставяме и от своите мобилни телефони и таблети в движение.

Как се справят дамите в залозите на спортни събития?

Истината е, че се справят съвсем не зле. Факт е, че има много дами, които са по-добри от мъжете, особено когато става дума за спортна дисциплина, която е в обсега на техните интереси – например, гимнастика, плуване, фигурно пързаляне и други. Според неофициална статистика, напоследък се наблюдава и бум в тенис залозите, поставени от дамите. Същото важи и за основни спортове като волейбол и футбол. Всичко това ни кара да смятаме, че жените не са добри в спортните залози само защото разбират от даден спорт, но и те са добри защото схващат идеята на залагането. Те са добри в така нареченото разчитане на коефицентите, което е основата за добра активност в букмейкърите.

Какво трябва да знаем за залозите на спортни събития, ако сме начинаещи?

Ако вие сте от дамите, които имате интерес към спортните залози, но това е началото на вашата бъдеща активност, трябва на първо място да си изберете дисциплина, в която имате знания и на второ място, да разберете какво стои зад коефициента. Коефициентът е основната цифра или число, на което трябва да обръщате внимание, когато залагате. На практика той представлява шансът на дадено събитие да се случи или не, респективно как точно да се развие – например, шанс Реал Мадрид да спечели срещу Челси или шанс Григор Димитров да вземе първия сет в мач срещу Федерер. В спортните залози срещаме няколко вида коефициенти. Това са дробните, десетичните и американските. Десетичните коефициенти са най-често използваните коефициенти, но днес, много букмейкъри дават възможност на потребителите да променят формата от един в друг на своя сайт. Принципът на определяне на печалба следва следната схема: ако спечелите, тоест вашата прогноза за едно спортно събитие се окаже вярна, вие печелите вашия поставен залог умножен по коефициента (например, при коефициент 2.50 и залог 4, вие ще спечелите 10 в съответната валута).

Дамите се представят съвсем не лошо в модерните спортни букмейкъри. И по всичко личи, че те ще развиват още и още уменията си. А кой знае, може би някой ден дори да задминат мъжете!