Винаги сме били малко скептични към моделите и актрисите, които твърдят, че не носят никакъв грим и въпреки това изглеждат прекрасно. Но сме виждали и онези смелчаци, които си пускат селфита в Instagram и Facebook, без никакъв мейкъп и разликата е била осезаема.

Знаем, че жените могат да изглеждат добре и без тонове фондьтен и хайлайтър по скулите.

Естествената красота е различна от красотата на декоративната козметика. Достатъчно е само леко да пренастроите сетивата си. 

Снимка: iStock

Хубавата кожа се поддържа отвътре

Не можем да разчитаме само на козметика, за да изглеждаме добре - нейната грижа и промяна е само отвън. Тя покрива един слой от лицето ни, който е видим, но под него кожата остава непривлекателна, дори и болна. Затова е по-важна грижата отвътре.

Основното, от което се започва, е храната.

Ако можете да ограничите захарта и глутена, веднага ще забележите подобрение във вашата кожа. Хапвайте храни, богати на антиоксидантите – кейл, спанак, рукола. От тях може да си правите смутита в различни варианти. Те са чудесни за закуска или за подсилване между основните хранения. 

Смяна на продуктите и избор на единствения

Когато използвате нов продукт, ефектът е почти незабавен. С времето обаче кожата свиква с новите съставки. Открийте правилните продукти, които действат добре конкретно на вашата кожа, проблеми и т.н. Използвайте дневни, нощни и съобразени с конкретните проблеми. Това е особено важно. 

Ако попаднете на точния продукт - използвайте го в комбинация с друг на същата марка. Така ефектът е с натрупване.

Поддържайте порите си чисти

Не само почиствайте кожата, но след това задължително я тонизирайте. Дори да сте открили най-добрия продукт за почистване, е възможно той да дехидратира кожата. И вместо да отстранявате омазняването, което за вас е най-големият проблем например, да я пресушавате.

Задължително използвайте тоник, ако имате проблем с порите.

Разликата е невероятна. Почиства черните точки и свива порите.

Снимка: iStock



Хидратацията е съкровище. Ето защо >>>



Добрият хидратант прави така, че кожата да сияе. Пропускайки хидратация, карате кожата да отделя повече себум, а това я прави мазна.

Миглите

Общият вид на лицето в много голяма степен зависи от очите. Използвайте серум за косъмчетата на миглите. Здравите, лъскави и гъсти мигли ще направят погледа ви прекрасен.

Продукти със слънцезащита

Не ги пропускайте дори в пo-мрачно време. Дълги години сте стояли на плажа в опити да се сдобиете с тен. Слънчевите петна могат да се появят и след време и да вгорчат живота ви. Грижете се за кожата си навреме, за да не страдате в бъдеще.

Слънцезащита се използва и в градски условия, не само на плажа. 

Снимка: iStock



Кардио

Спортът е важен не само за фигурата, но и за кожата. С движение правите така, че кръвта да се насища с повече кислород. Това неизменно се отразява и на състоянието на кожата. Много хора споделят, че кожата им сияе след кардио тренировки. 

Секси устни

Обемните и бляскави устни могат да се постигнат с правилните продукти – глос с липиди например. Белите зъби пък ще направят усмивката ви заслепяваща.