Една невероятна история, която ще ви накара да повярвате в любовта. Грейс и Джон от Пенсилвания се виждат отново 23 г. след запознанството си, за да се влюбят отново и да се съберат след разводите си. Но какво се случва?

ЛЮБОВТА ВИНАГИ ПОБЕЖДАВА

61-годишната Грейс Миглиачио и 60-годишният Джон Хирон се запознават на парти в САЩ през 1984 г. Това разказват двамата в интервю за CNN. Това се случва само няколко дни преди да трябва той се върне у дома, в родната си Австралия. Принуден е да лети обратно, тъй като визата му изтичала.

По това време Грейс е едва на 20, наскоро завършила колеж, а Джон пътува. Разделят се, но решават да продължат да поддържат комуникация с писма. По това време за тях това бил единственият начин да не се забравят. 

Малко по-късно Грейс използвала всичките си спестявания, за да си купи билет от Вашингтон до Австралия и да види Джон. В последния момент обаче се поддава на страха. Решава, че сигурно прави грешка и се отказва.

Джон бил съкрушен. Приятелите му настоявали, че след като тя не е дошла, той трябва да започне да се среща с други жени. Но той знаел, че е загубил нещо специално.

Връзката им приключила официално, когато той ѝ се обадил няколко дни по-късно. Грейс му признала, че  е започнала да се среща с мъж, въпреки че според нея никога нямало да обича друг така, като него.

ДВАМАТА НИКОГА НЕ СЕ ЗАБРАВЯТ

"Обаждах й се периодично", разказва Джон пред изданието. "Една година се обадих и разбрах, че тя се е омъжила. След това се обадих отново и родителите ѝ бяха починали."

Той продължил да я търси, дори когато тя сменила номера си. Стигнал до там, че се обадил в международен указател в САЩ, за да я открие.

В крайна сметка Джон също се оженил. Грейс пазела всичките му писма.

През януари 2007 г. той й се обажда случайно, тъй като вече е в процес на раздяла със съпругата си. За негова изненада, Грейс също наскоро се била разделила със съпруга си. Джон я попитал дали би желала да проведат видеочат някой път.

ДВАМАТА СЕ ВИЖДАТ ОТНОВО СЛЕД 22 ГОДИНИ

След като преодоляват първоначалната неловкост, обажданията и видеочатовете им станали все по-чести. В крайна сметка Джон предложил да лети до САЩ, за да се срещнат отново лично.

През март 2008 г., месеци след като за пръв път се свързали, двамата се виждат и лице в лице. 

Несигурна какво ги очаква в бъдеще, няколко месеца по-късно Грейс посещава Джон в Австралия. Чувствата им били точно толкова силни, колкото преди 2 десетилетия. Да живеят обаче с 12 500 мили помежду им било трудно.

"След второто посещение стана ясно, че не бихме могли да бъдем щастливи, без да сме заедно като двойка", казва Грейс. 

И двамата обаче имали деца и отговорности в родните си страни. Но осъзнават, че никога повече не искат да се разделят. От далечна Австралия, Джон се премества при любимата си Грейс. 


Въпреки трудностите и промените, решението им да създадат семейство, въпреки различните континенти, било окончателно. Двамата се женят.

Сега прекарват време и в двете страни и водят всичките си деца на почивка заедно. Децата на Джон живеят в Пърт, Австралия, но две от тях имат възможност да работят и да посещават училище в САЩ, благодарение на преместването му. 

Десет години след сватбата им Грейс и Джон подновили обетите си на Хаваите.

Отбелязали случая с песента "Amazing Day" на Coldplay.

Какво сподели за любовта си Благой Георгиев - вижте във видеото.