Месецът е март, годината - 1972 г. и Камила Паркър е на седмото небе от щастие. Тя току-що е получила дълго чаканото предложение за брак от Андрю и съобщава на Чарлз, че между тях всичко е приключило.

Каква е била връзката им до този момент - прочетете в първа част

 

Сватбата на Камила и Андрю е насрочена за 4 юли 1973 г. И двамата са радостни да видят своя добър приятел Чарлз на тържеството.

Но радостен ли е той от факта, че любимата му се омъжва за друг?

След седем години дълга и трудна връзка Камила най-накрая се омъжва за мъжа, когото винаги е обичала. Тя не се съмнява, че бракът ще промени Андрю и той ще приключи с постоянните изневери.

Снимка: Getty Images

САМО ДВАМАТА ЗАВИНАГИ - ДА, АМА НЕ!

Младата двойка се премества в Уилтшър, на два часа път от Лондон. Камила се заема да ремонтира къщата, да гледа първородния си син, да ходи на лов (любимо нейно занимание от детството) и да организира вечери.

Прави ги обаче само през уикендите, защото тогава съпругът ѝ се връща от столицата. През делничните дни Андрю Паркър Боулс работи в Лондон, където е полкът му. По тази причина се налага да наеме апартамент, който дели със съпруга на сестра си.

Според различни източници това всъщност е било истинско ергенско леговище. Малко по-късно започват да се появяват и слухове, че там нощуват различни жени. 

Снимка: Getty Images

Понякога Камила и Андрю посещават приеми и социални събития. Въпреки злополучната си афера с Анна, офицерът все още е любимец на кралицата майка. Тя е особено поласкана от любовта на Камила към лова, конете и коргитата.

 

Двамата често се срещат на приеми и с Чарлз, но от този момент нататък между принца и бившата му спътница има само приятелство.

МОГАТ ЛИ ЧАРЛЗ И КАМИЛА ДА СА САМО ПРИЯТЕЛИ? >>>

На приемите те често говорели на любимите си теми и събития, които ги интересуват, но без да мислят за минали чувства.

НЯМА ДРУГА КАТО КАМИЛА

Сякаш без значение какво прави, той не успявал да намери втора като Камила. Чарлз дори се съгласява да стане кръстник на сина й Том.

Престолонаследникът наближава 30-годишната си възраст и вече се е срещал с много момичета, но нито една от аферите му не е била сериозна.

През 1977 г. лейди Сара, по-голямата сестра на Даяна, решава да опита късмета си като принцеса на Уелс. Но един небрежен коментар за любовта ѝ към принца, слага край на връзката им. Чарлз не обича жените да гледат първо титлата му, а след това самия него.

Снимка: Getty Images

КРАЯТ НА ЕДИН БРАК

Камила все повече се убеждава, че Андрю не може да бъде променен и че тя никога няма да бъде неговата единствена жена. В края на 1977 г. тя е в очакване на второто си дете, но, уви, дори и децата не успяват да ги сплотят семейството

Осъзнала е, че е пропиляла повече от 10 години от живота си заради мъж, който не я обича, тя открива в Чарлз истински отдушник за емоциите си. 

Той пък отчаяно се опитва да намери истинската любов и също намира у Камила добър събеседник. Връзката им обаче си остава чисто платонична на този етап - говорят си много, често си пишат, шегуват се и се чуват по телефона. Но щом двамата осъзнат, че един за друг са повече от приятели, подновяват любовната си връзка. Краят на 1978 г. е и старите чувства отново се показват.

От този момент нататък Чарлз все по-често гостува в дома на Паркър под претекст, че е кръстник на Том. 

Снимка: Getty Images

Андрю забелязва аферата на съпругата си, но явно няма нищо против. Законният съпруг на Камила е знаел, че на Чарлз няма да му бъде позволено да се ожени за разведена, така че бракът му е бил в безопасност.

Тримата често ходели на конни състезания, на партита и на лов. До момента, в който аферата на наследника с Камила е разкрита в Бъкингамския дворец.

Елизабет II има достатъчно опит с подобна ситуация. По-малката ѝ сестра принцеса Маргарет се е опитвала - противно на закона - да се омъжи за разведен мъж. Тя не може да позволи на най-големия си син и, което е по-важно, на наследника на британската корона, също да се окаже в незаконна афера. Чарлз обаче все по-малко се вслушва в разума и при всяка възможност бяга при Камила.

ЕЛИЗАБЕТ ПОЕМА НЕЩАТА В СВОИ РЪЦЕ >>>