Като съпруга на принц Чарлз, Камила, херцогиня на Корноул, е баба на Шарлот и принцовете Джордж и Луи. Децата на Кейт Мидълтън не прекарват много време с нея. Въпреки това именно тяхната връзка решава да анализира експертът по езика на тялото Джули Джеймс, за английското издание "Експрес".  

Според нея фактът, че Камила е мащеха, а не родна майка на Уилям, прави отношенията й с внуците доста обтегнати. 

"Ролята на тази баба винаги е сложна. А отчитайки отношенията й с родната им баба - покойната принцеса Даяна, на Камила навярно й е още по-трудно, отколкото на повчето жени в нейното положение", споделя експертката.

Тя разглежда снимки на Камила и внуците и дава своето мнение относно това, което вижда. Според нея усложненията идват от факта, че между нея и внуците й няма фигура посредник. "Когато става дума за емоции принц Чарлз по-скоро страни от темата. Така и самата Камила няма шанс да представи сама себе си и да установи по-сериозен контакт с децата", споделя подробности Джеймс. 

Въпреки че като цяло Камила се държи по-хладно към децата, тя проявява загриженост.

Така например на фотография, направена на балкона на Бъкингамския дворец, Камила е притеснена малкия Джордж да не падне.

"В момента, в който той се доближава до парапета, Камила протяга ръка, за да го предпази. Това е инстинктивна грижа", отбелязва експертката.

Снимка: Getty Images

Любопитен факт е и това, че Чарлз и Камила не винаги са съгласни с методите на възпитание на децата от страна на Кейт и Уилям. Разминаванията идват от там, че баба и дядо са далеч по-консервативни и старомодни. 

"Даже кралицата е по-модерна от Чарлз" - коментира за същото издаие писателят Клайв Ъруинг. "Тя е някак в крак с времето, докато той е фигура от... 18 век"

Снимка: Getty Images

 

Самите Кейт и Уилям рядко молят Чарлз и Камила за помощ с децата. Кейт по-често разчита за възпитанието и грижите на своите родители - Каръл и Майкъл Мидълтън. Това също е причина между Камила и Кейт да има известна дистанция.

Самият принц Уилям е подчертавал колко много им помагат родителите на съпругата му. 

"Освен своето, имам и друго семейство - това на Майкъл и Каръл Мидълтън. Те са много важни за мен, Кейт и нашите деца" - заяви преди време в интервю принц Уилям. Това изказване може също да е повод за ревност от страна на Чарлз и Камила, коментира за изданието експертът по кралски етикет Джени Бонд. 

Снимка: Getty Images

Камила има и кръвни внуци, които са деца на сина й и дъщеря й от първия брак. Синът й Том има 2 деца, а дъщеря й Лора - 3. 

Камила се старае да отдел достатъчно внимание на семейството си, без поняога да се съобразява с монархическите си задължения. Така например на всяка Коледа след мероприятията по протокол, херцогинята непременно отива и празнува с децата си.

 

Снимка: Getty Images