Братът на принцеса Даяна сподели чаровна снимка от детството им. 56-годишният Чарлз Спенсър е публикувал снимката в Туитър без текст.

Родената на 30 август 1961 г. Даяна има и две сестри – Сара и Джейн.

Принцесата почина на 36 г. при автомобилна катастрофа в Париж в края на август 1997 г.

Постът на Чарлз Спенсър идва само няколко дни, след като той обвини Би Би Си, че са му изпратили само „частично извинение“ за използването на фалшиви документи, за да убедят Даяна да даде прочутото си интервю за предаването „Панорама“.

Чарлз Спенсър, брат на принцеса Даяна
Снимка: Getty Images

През ноември 1995 г. Даяна казва в предаването, че в брака й с принц Чарлз е „малко пренаселено“ и всъщност са били „трима“ – визирайки дългогодишната приятелка на принца Камила Паркър Боулс.

Даяна и Чарлз са разделени от 1992 г., но именно интервюто пред Би Би Си принуждава кралица Елизабет да поиска от двойката официален развод. През 1996 г. той става факт.

Чарлз Спенсър (по средата) на погребението на принцеса Даяна, 6 септември 1997 г.
Снимка: Getty Images

Миналия месец Sunday Times разкри, че Мартин Башир от „Панорама“ е използвал фалшиви документи, за да убеди Даяна за интервюто. Чрез документите той е заблудил принцесата, че един от най-приближените й служители изнася информация за семейството.

Вътрешно разследване на Би Би Си показва, че фалшивите документи нямат пряка връзка с казаното от принцесата, но поднесоха извинения.

Мартин Башир – авторът на интервюто, сложило край на брака на Даяна и Чарлз, е с разклатено здраве и не може да бъде разпитан, но от Би Би Си обещават да разговарят с него при първа възможност.