Чарлз Спенсър, брат на принцеса Даяна (1961-1997), споделя в ново интервю пред The Sunday Times за огромната травма от детството им, причинена от развода на родителите им.

56-годишният историк признава:
„Баща ни беше тих човек, който ни даряваше с любов, но майка ни не беше създадена за грижовен родител. Докато опаковаше багажа си, за да ни напусне, тя обеща на 5-годишната Даяна, че ще идва да я вижда. Даяна я чакаше на вратата, но тя никога не дойде.“

Чарлз Спенсър, брат на принцеса Даяна
Снимка: Getty Images

Чарлз и Даяна имат още две сестри, които обаче са по-големи и понасят по-леко развода на родителите.

Чарлз споделя още, че в продължение на 20 години е ходил на терапия, за да предолее кризата от детството. „Това бе тежък труд, който обаче ми донесе облекчение. Научих, че много малко хора са устроени да бъдат деструктивни“.

Чарлз Спенсър (по средата) на погребението на принцеса Даяна, 6 септември 1997 г.
Снимка: Getty Images

Чарлз има три брака и признава, че травмата от детството го е направила по-грижовен към хората, винаги стремящ се да спасява някого. В момента той е женен за Карън, която е социален предприемач и изпълнителен директор на Whole Child International – организация, подпомагаща деца в нужда.

„Впечатлена съм колко усилия е положил Чарлз, за да работи върху психиката си. Връзката ни е основана на много внимание и взаимопомощ“ – споделя в същото интервю Карън.