Зад лъскавата фасада от скъпи тоалети, бляскави бижута и зашеметяващи балове в Бъкингамския дворец принцеса Даяна е била обикновена жена със свои проблеми. След като цели 20 години се бори с булимията и успява да се спаси, тя открито започва да говори за проблема, за да успее да помогне и на други хора в нейното положение.

Бившият главен готвач на принцесата Дарън Макгрейди се премества в двореца Кенсингтън, когато Даяна вече е преодоляла хранителното разстройство и е взела живота си в ръце. Преди това той готви на кралското семейство в продължение на 11 години в Бъкингамския дворец. В ексклузивно интервю за списание „Хелоу“ той споделя, че след като принцесата на народа неофициално се разделила с Чарлз, започнала да тренира във фитнеса всеки ден и подбирала само здравословни храни в менюто си.

Снимка: Getty Images

  • Каква е била обичайната закуска на принцесата
    През 1989 година Даяна дава интервю за „Сатъдей Ивнинг Поуст“, в което заявява, че започва деня си с грейпфрут, мюсли и филия хляб. По-късно Макгрейди разкрива, че Даяна започнала да вкарва в менюто си богати и полезни храни като яйца и спанак. Една от любимите й закуски бил печен картоф със спанак и поширано яйце отгоре, както и малко сос Холандез.

 

  • Какво обичала да си похапва Даяна на обяд
    Главният готвач в кухнята на принцесата добавя, че едно от любимите й ястия за обяд били пълнени чушки с тиквичка, гъби, ориз, моцарела и пармезан с лъжичка сос от пушен червен пипер.

 

  • Любимото ястие на Даяна за вечеря
    През януари 2020 година бившият личен секретар на принцесата разкрива какво най-често е хапвала тя за вечеря – украйнски борш с червено цвекло, добавяйки и съставките, от които се приготвяла традиционната супа: цвекло, натурално кисело мляко, лук, мляко, заквасена сметана, сол и черен пипер.\

 

Менюто на Лейди Ди било предимно вегетарианско, като тя много рядко се хранела с червено месо. Говеждото и свинското никога не са присъствали на трапезата й, а когато имало месо, то често било приготвяно заради очаквани гости. В повечето случаи това било пилешко, риба или вегетарианско.

Снимка: Getty Images

Заръките на Даяна били Дарън Макгрейди да избягва тежки сосове и кремове при приготвяне на менюто й. От време на време си позволявала хляб и маслен пудинг за десерт, но в малки количества. Даяна най-често поръчвала десерт, когато Хари и Уилям й гостували и никога не си позволявала сладки неща, когато била сама.