Тройките не трябва да се правят с близки приятели или при липса на влечение към някой от участниците, предупреди психологът и секс терапевт Питър Садингтън. Той говори за негативните последици от подобна близост пред британския вестник „Индипендънт”.

Садингтън отбеляза, че много двойки мислят за тройки, но не всеки се осмелява да реализира фантазиите си. За някои е достатъчно да гледат порнофилм на съответната тематика, а за някои е необходимо истинско преживяване. Но си струва да запомните, че мечтите и реалността са много различни една от друга.

Сексологът посъветва да обсъдите предварително всички подробности с партньора, в противен случай има опасност подобни експерименти да завършат с прекъсване на отношенията.

Снимка: iStock

„И най-важното е, че трябва да разберете дали можете да видите партньора си в леглото с друг човек или ще страдате от ревност“, коментира той.

Когато избирате трети човек за забавление в леглото, важно е да не правите следната грешка - не трябва да избирате сексуален партньор от близки приятели. Такова преживяване може да бъде опасно за психиката и по-нататъшното общуване с добре познат човек. За да докаже своята теза, Садингтън предложи да си представите общуването с такъв приятел или приятелка след два или три месеца.

Снимка: iStock

„Можете ли да сте на една маса за вечеря и да не мислите, че някога сте били в едно легло?“, пита той.

„Ако изберете красива непозната от интернет за партньорка, първо отидете на бар. Трябва да видите дали има химия между вас. Ако тя не се появи, струва си да го обсъдите честно заедно. Не се задоволявайте с това, което не харесвате”, пояснява експертът.

Снимка: iStock

Ако по време на самия процес някой от участниците се почувства неудобно и се откаже да продължи, трябва незабавно да кажете на останалите участници за това. В идеалния случай трябва да има стоп дума, отбеляза сексологът.

След плътското забавление трябва да обсъдите преживяното с партньора си. Всеки трябва да говори за емоциите си, защото се случва и най-силните връзки да се разпадат поради факта, че в спалнята има трети човек, пише още БГНЕС.

Снимка: iStock

Ако един от двойката не харесва секса, опасно е да повторите експеримента. Ако пък всички са доволни от всичко, няма причина да отказваме разнообразието, отбелязва Садингтън.

Снимка: iStock

„Но веднага щом се появи мисълта за тройка, важно е да разберете дали наистина искате да развеселите и разнообразите личния си живот или нещо не ви подхожда в партньора. Ако се получи положителен отговор във втората опция, това е сигнал за събуждане. Във всеки случай много проблеми могат да бъдат решени чрез общуване с любим човек“, обобщава сексуалният терапевт.