Ако сте необвързани и все още не сте си направили регистрация в сайт за запознанства, нека ви информираме нещо. Докато в последните две години бяхме напълно ограничени да се срещаме и запознаваме с хора, то онлайн запознанствата набраха небивала скорост и се превърнаха в предпочитан начин за срещане на нови хора и защо не – на нова любов. Освен това, срещането на различни хора в онлайн пространството и общуването през екрана на смартфорна ви има някои изненадващи ползи, които ще ви помогнат да разберете кои сте и какво точно искате в любовта. Ето какво ощe ще ви помогнат да разберете онлайн запознанствата.

Снимка: iStock

1. Какво искате и какво не в бъдещия си партньор

Практиката на отсяване на подходящите за вас кандидати от неподходящите ще ви даде солидна база в това да преценявате какви качества в другия пол са важни за вас и с кои бихте направили компромис. Кои са вашите приоритети и какъв човек искате до себе си? Тази вътрешна яснота ще ви бъде ориентир за това да подберете правилния партньор в реалния живот.

2. Ще тренирате да поставяте ясни граници

Комуникацията с много и различни хора онлайн ще тества вашето умение да поставяте граници и да защитавате личното си пространство. Много хора опитват да навлязат в личното пространство на другите. Затова бъдете нащрек. Ако се чувствате некомфортно от определени въпроси и начин на комуникация, поставете ясни граници. Кажете какво толерирате и какво не, а ако отсрещната страна не приема границите ви, просто натиснете бутон „delete conversation”.

3. Ще разберете по-добре кои сте всъщност

Няма по-добър начин да разберете точно кои сте от това да разказвате историята за себе си отново и отново. Може да забележите, че някои неща, които казвате за себе си не са точно така и да решите да коригирате начина, по който се представяте. Заедно с това ще оформите една по-добра и коректна представа за себе си.

Снимка: iStock

4. Ще изградите по-голяма самоувереност

Много хора се притесняват да се запознават на живо, а онлайн запознанствата дават възможност да репетираме своите умения за създаване на добро първо впечатление и контакт. Това на свой ред подхранва нашата самоувереност по отношение на комуникацията с нови хора в реалния живот.

Вижте още изненадващи ползи от онлайн запознанствата в сайта Frida.bg.