Лятото носи със себе си не само дълги слънчеви дни, а и желание за по-леки, свежи и лесни ястия. Горещото време променя апетита ни – предпочитаме храни, които не ни натоварват, приготвят се бързо и ни освежават.

Ето 7 идеи как да стоите по-малко в кухнята, но да се насладите на вкусни ястия:

Доматена салата с моцарела и босилек

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement

Снимка: iStock

Съставки:

  • Домати
  • Моцарела
  • Листа пресен босилек

Нарежете и комбинирайте. По желание добавете щипка сол и зехтин.


Салата от диня, сирене и мента

Снимка: iStock

Съставки:

  • Диня
  • Сирене (фета или краве)
  • Прясна мента

Свежа и сладко-солена комбинация, която е супер хидратираща. Нарежете динята и сиренето на кубчета, като почистите от семките. Сложете листа прясна мента.

Скариди на скара с лайм и чесън

Снимка: iStock

Съставки:

  • Скариди
  • Сок от лайм
  • Чесън (пресован)

Мариновайте за 15 мин. със сока от лимон, малко сол и чесъна и запечете на скара или тиган.

Таратор с авокадо

Снимка: iStock

Съставки:

  • Кисело мляко
  • Краставица
  • Авокадо

Сложете 1 авокадо, половин краставица и кофичка кисело мляко в блендер. По желание овкусете със сол. Блендирайте. Получава се кремообразен таратор, който може да изсипете в чаша и да декорирате с копър или малки парчета краставица.

Сладолед с банан и ягоди

Снимка: iStock

Съставки:

  • 1 ч. ч. ягоди
  • 2 банана 
  • 100 мл прясно мляко

Сложете замразените банани и ягоди, както и млякото в блендер. Разбийте ги добре и сложете за още малко във фризера. Получава се вкусен домашен сладолед.

 

Печени чери домати с козе сирене и мед

Снимка: iStock

Съставки:

  • 150 г Чери домати
  • 100 г Козе сирене
  • 1-2 с.л. мед

Изпечете за 15 мин. във фурната (може и на тиган). Получава се леко карамелизирано ястие с лек вкус и аромат.

 

Чия пудинг с манго

Снимка: iStock

Съставки:

  • 3 с.л. чиа
  • 200 мл кокосово мляко
  • ½ узряло манго на пюре

Смесете семената от чиа с кокосовото мляко и оставете в хладилника за няколко часа, а най-добре за цяла нощ. При сервиране добавете пюрето от манго отгоре. Може да украсите с кокосови стърготини.

Вижте във видеото как да си направите салата с мус от авокадо:

Последвайте ladyzone.bg във FACEBOOK

 Последвайте ladyzone.bg в INSTAGRAM

Последвайте ladyzone.bg в ТIKTOK