В началото сладоледът бил обикновен...сняг. Така го хапвали в Китай. Впоследствие обаче кулинарното въображение го издига на пиедестал и той се превръща в най-вкусния леден десерт. 

Сладоледеното удоволствие може да се хапва на клечка, във фунийка или кофичка. 

Съществуват сочни сорбета с наситени плодови вкусове. 

Италианските джелатерии пък ще ви предложат плътен сладолед като никъде другаде по света. 

Биволското мляко, което се използва в състава на сладоледа в България, го прави уникален на вкус. 

Веган вариантите са с ядкови млека, специално за хората, които са на по-различен режим на хранене. 

Колко често българите хапват сладолед?

Веган вариантите пък заместват животинските млека с ядкови. 

Ако искате да задоволите всичките си сетива, мелбата е вашето нещо. Освен сладолед в нея има плодове, бисквити, шоколадови пръчици, сметана и какво ли още не.

Откъде произлиза сладоледът - вижте във видеото?

За топ 10 начина да ядете сладолед - разгледайте снимките.