В началото сладоледът бил обикновен...сняг. Така го хапвали в Китай. Впоследствие обаче кулинарното въображение го издига на пиедестал и той се превръща в най-вкусния леден десерт. 

Сладоледеното удоволствие може да се хапва на клечка, във фунийка или кофичка. 

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement

Съществуват сочни сорбета с наситени плодови вкусове. 

Италианските джелатерии пък ще ви предложат плътен сладолед като никъде другаде по света. 

Биволското мляко, което се използва в състава на сладоледа в България, го прави уникален на вкус. 

Веган вариантите са с ядкови млека, специално за хората, които са на по-различен режим на хранене. 

Колко често българите хапват сладолед?

Веган вариантите пък заместват животинските млека с ядкови. 

Ако искате да задоволите всичките си сетива, мелбата е вашето нещо. Освен сладолед в нея има плодове, бисквити, шоколадови пръчици, сметана и какво ли още не.

Откъде произлиза сладоледът - вижте във видеото?

За топ 10 начина да ядете сладолед - разгледайте снимките.