Мелба с череши

Продукти:
6 с.л. карамелов топинг за сладолед
60 мл ликьор „Гранд Марние”
500 мл ванилов сладолед
225 г почистени от костилките череши
1 шепа натрошени бисквити

Приготвяне:
Смесете топинга и ликьора в малък съд и разбъркайте добре. Разпределете сладоледа в 4 десертни купички. Украсете с черешите, добавете карамелово-ликьорения сироп и натрошете бисквитите. За разкош и изкушение може да декорирате с цели бисквити.

Снимка: 4plates2table.com

Пастет от ягоди и сирене

Продукти:
150 г узрели ягоди
2 лайма
2 ч.л. пудра захар
100 г сирене „Рикота”

Приготвяне:
Смачкайте ягодите с вилица и настържете кората на ломоните. Добавете към ягодите захарта, лимоновата кора и сиренето и разбъркайте добре до получаването на гладка смес. Намажете въху препечена филийка за закуска.

Снимка: vegnews.com