"Всяко нещо, което съм взимал като решение в живота си, ми е идвало от сърцето" С това твърдо уверение Александър Младенов от "Ергенът" започна своя разговор в "120 минути". 

Повече от изненадваща бе голямата развръзка на най-коментираното приключение в родния ефир – „Ергенът“ – както за зрителите на bTV, така и за двете финалистки, които успяха да стигнат до финалната права в надпреварата за сърцето на Алек. След поредица от емоционални събития и неочаквани обрати, съпътствали Магдалена и Надежда по време на целия им престой в имението, и двете бяха убедени, че чувствата им ще бъдат споделени и ще си тръгнат ръка за ръка с Младенов. С видеопослание до двете бизнесменът им съобщи, че не може да направи избор, тъй като изпитва силни чувства и към двете им едновременно.  

ЗАЩО АЛЕК ВЛИЗА В "ЕРГЕНЪТ"?

Две са главните причини за него. Основната е възможността да предизвика себе си и хубавото, което да се прояви в живота му. 

"Да си накъсметиш късмета" е фраза, която Александър Младенов използва за подаръците на живота, които очаквал от влизането си в романтичното риалити. 

За него "Ергенът" е възможност да се види в нестандартна и некомфортна среда. Не научава нищо ново за жените от риалитито, но научава много за самия себе си. 

КАКВО ТЪРСИ В "ЕРГЕНЪТ"?

"Търсих си любовта. Търсих си половинката. Това, което ми е липсвало, е да намеря моя си човек. Това ми е било приоритет!"

Преди "Ергенът" не е търсил партньор, защото за него това не е процес на активно търсене, а послание с кого ще кликна. Споделя, че най-хубавите хора, с които е бил, не е търсил нарочно и под напрежение. Нещата винаги са се случвали естествено и в синхрон. 

ПОВЛИЯ ЛИ МАЙКА МУ ЗА НЕГОВОТО РЕШЕНИЕ?

Алек е категоричен, че майка му не му е повлияла с мнението си, за да вземе той решение за финала на "Ергенът". Но признава, че винаги е имала своя гледна точка.

"Това е майка все пак. В този момент там и по принцип родителите задават правилните въпроси. Нейното мнение не ми е натежало. Емоционалното ми състояние там до финала и начинът, по който разсъждавам, са били едни и същи."

Припомняме, че на остров Родос, за да подкрепят Алек, идват майка му и сестра му. Те се запознаха с Магдалена и с Надежда и проведоха лични разговори с всяка една лично. Коментарите на майка му предизвикаха шумна полемика в мрежите и сред феновете на предаването. 

КАКВА Е ИДЕАЛНАТА ЖЕНА ЗА НЕГО?

"С течение на времето ми се струва, че този въпрос може да е леко обиден. Ние сме човеци, след това мъже и жени. И когато някой ме попита за перфектната жена, отговорът е "Не!". Ние не сме кутии и не отговаряме на изисквания. Или се усещаме, или не!"

Припомняме, че във втори сезон на "Ергенът" Евгени имаше разписана математическа според която бе избрана победителката. В нея той бе включил различни, някои от тях много рационални фактори. 

Алек не е ползвал уравнение, а по думите му само е гледах хората в очите, за да ги усети какви са. "Нямам схема за харесване! всичко е до човек и винаги ще бъде" - категоричен е той. 

ЗАЩО СЪОБЩИ РЕШЕНИЕТО СИ С ВИДЕО?

"Влязох сам и излязох сам. С чиста съвест" - споделя той за финала на романтичното риалити. За него определението "правилно" съотнесено към този момент е относително. 

"Това може да е урок, който да взема, но и аз съм човек!"

„Ако някой скъса с мен чрез SMS или видео съобщение, ще бъда омерзена. Не зачерквам всичко, което си направил, но не знам кога си бил истински. Изглеждаше, че развиваш чувства, а сега казваш, че си очаквал още нещо. За мен е нараняващо това, което видяхме. Всички сме били страхливци, но за мен това беше извън границите, което трябва да понесе една жена“ – коментира Пам Велидис, участничка в "Ергенът" 2, изборът му как да поднесе информацията на финалистките.

Мнението на Елена, финалистка в сезон 2 на "Ергенът" също се припокриваше с това на Пам.

„Нямам против твоето решение. Проблемът е как го правиш. Дамите дават всичко от себе си. Пътят към финалната сцена е все едно път към гилотината и ти трябва да си там. Говоря от личен опит, защото съм била там“ – сподели Елена.

Александър Младенов подчерта още, че не е дал фалшиви надежди на никого и затова спи спокойно. Възрастта за него не е фактор за вземането на решение. А идеална възраст за създаване на семейство - няма. категоричен е, че от тук нататък ще прави само това, което сам реши, без да се съобразява с мнението на никого.