.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Силата на водата в закаляването на организма

д-р Вергиния Николова | преди 5 години
Под дъжда
Снимка:Thinkstock/Getty Images
Водата може да ви успокои дори само с вида си

Хората, които познават усещането от студената вода, обожават освежаващия й ефект. Лицето си наплискваме с шепи вода, когато сме напрегнати и очите ни са преуморени.

В стресова ситуация с усещане за "топка в стомаха”, е достатъчно е да отидете в банята и да положите върху мястото над слънчевия сплит изстудените под течаща вода мокри ръце, за да получите облекчение.  

При температури на въздуха около нулата може да се удивите колко много хора се забавляват в басейните с минерална вода и джакузита на открито. Изградената бърза адаптация на целия организъм (кожа, кръвоносна система, дишане и сърдечна дейност), позволява на човек да получи удоволствие от водата в широк температурен диапазон, без никакъв страх от настинка. Напротив, именно тези хора са закалени и рядко боледуват.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?