.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Съвети за предпазване на здравето от радиацията на мобилните телефони

Евгений Милов | преди 1 година
смартфон
Снимка: iStock
Дръжте смартфона далеч от себе си, когато не го използвате

Безспорно удобство и джаджа, без която повечето хора вече не могат да си представят живота, смартфоните могат да бъдат опасни за здравето, криейки потенциален риск от рак и стерилитет.

Според американските учени от Калифорнийския департамент за обществено здраве електромагнитното излъчване от смартфоните и други подобни устройства не е за пренебрегване.

Въпреки че повечето научно изследвани засега не откриват никаква опасна връзка между използването на мобилни телефони и честотата на раковите заболявания, според специалистите трябва да държим смартфоните колкото се може по-далеч от себе си. 

За да намалим риска от излагане на радиация от мобилните устройства, учените съветват да предприемем следните стъпки, за да предпазим здравето си:

- Дръжте мобилния телефон далеч от тялото;

- Ограничете използването на мобилния телефон, когато сигналът е слаб (тъй като търсенето на сигнал използва повече енергия);

- Намалете използването на мобилния телефон за аудио и видео стрийминг или за сваляне и качване на големи файлове;

- Дръжте мобилния телефон далеч от леглото през нощта;

- Свалете слушалките, когато не говорите по мобилния телефон.

Тези съвети ще ви помогнат да избегнете прекомерното излагане на радиочестотна (RF) енергия - вид радиация, която мобилните телефони излъчват.

Здравният департамент в щата заявява, че информацията е предназначена да помогне на хора, които са загрижени за здравните рискове, включително от развитие на мозъчни тумори, понижен брой сперматозоиди и негативни ефекти, засягащи ученето, паметта и съня.

Вижте подробна информация в сайта на California Department of Public Health.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Спазвате ли диета в момента?