Тенис легендата Мартина Навратилова успя да се пребори с 2 вида рак на 66 години. Невероятната новина споделила самата бивша номер 1 в тениса по време на интервю с Пиърс Морган, което следва да бъде излъчено.

Снимка: Getty Images

„Доколкото им е известно на лекарите – аз съм излекувана“, заявява Навратилова, цитирана от The Sun., добавяйки, че ще се подложи на двуседмична превантивна процедура на гърдите, но след това „Би трябвало да съм готова“.

В края на 2022 година Мартина беше диагностицирана с 2 вида рак – на гърлото и на гърдата.
След съобщаване на диагнозата и макар да й е казано, че ракът й е лечим, Навратилова не можела да се съвземе цели 3 дни.

„Бях в тотална паника в продължение на 3 дни, мислейки, че няма да доживея следващата Коледа… Списъкът с нещата, които искам да направя, изплува в съзнанието ми. Ще прозвучи повърхностно, но си казах „Добре, коя кола наистина искам да карам, ако ми остава 1 година живот?“, добавя Навратилова.

По-рано този месец съпругата на тенис легендата – Юлия Лемигова, която е носителка на титлата „Мис СССР“ за 1990 г., говори открито за диагнозата на на 9-кратната шампионка на Уимбълдън: „След като твоята жена е диагностицирана с 2 вида рак, това наистина променя вижданията ти. Ние всички трябва да бъдем силни за нея. Няма време за сълзи.“

Снимка: Getty Images


„Силно вярвам, че когато животът те зашлеви с трагедия, независимо колко голяма е тя, имаш 2 избора. Приемаш я или започваш да се бориш. През целия си живот съм била бунтар и съм се борила. Така че това е една от тези големи трагедии, които удариха нашето семейство. Няма място за сълзи, защото това няма да помогне. Това само ще влоши нещата“, заявява още 50-годишната Лемигова пред списание “Пийпъл“.

Лемигова и Навратилова се женят през 2014 г.

Снимка: Getty Images



Не е тайна, че това не е първата борба на бившата тенис шампионка с рака. Преди 13 години тя за първи път е диагностицирана с рак на гърдата, като успява да се пребори с него и през 2010 г обявява, че е излекувана.