.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Кои части от тялото си най-често забравяте да защитите от слънцето, а не бива

Михаил Костов | преди 11 седмици
Слънцезащитен крем
Снимка: istockphoto.com

Слънцезащитният крем е може би най-важното нещо, което трябва да се сетите да сложите в багажа си, когато тръгвате към плажа. Няма човек, който да не знае колко опасни може да са слънчевите лъчи за кожата ви. Проблемът е, че има няколко зони от тялото, които са изложени на слънчевата светлина, но повечето от нас пропускат да покрият със слънцезащитен крем. Това създава реална опасност за неприятни изгаряния и дори рак на кожата. Замислете се дали и вие не забравяте някоя от тези зони:

Ушите

Кожата на ушите е много нежна и чувствителна. Ако е изложена на слънце твърде дълго има опасност да получите сериозни изгаряния. Дори да сте с дълга коса, това не гарантира, че ушите ви ще бъдат защитени, особено ако имате навика да прибирате косата си зад тях. Дори шапката не е достатъчно сигурна защита, за да можете да си спестите слагането на крем на ушите.

Скалпът

Може да изглежда излишно да защитавате част от тялото си, която е почти изцяло покрита с коса, но не бива да забравяте да го правите, ако имате по-тънка коса или прическа, която оставя някои части от скалпа ви открити. Много хора, дори да сложат слънцезащитен крем на лицето си, не желаят той да попада на косата им и пропускат горната част на челото, откъдето космите започват. Това е предпоставка за изгаряния.

 

Имаш половин опаковка слънцезащитен крем от миналата година? Как да разбереш дали още действа?

 

Клепачите

Още една зона от тялото, която вероятно пропускате, дори когато се сещате да защитите лицето си. Кожата на клепачите е много чувствителна към слънчевите изгаряния, а освен това има предпоставки и за рак. За допълнителна защита носете и очила с добра UV защита.

Устните

За много хора сигурно е изненада, но устните също са изложени на опасност да изгорят болезнено от слънчевата светлина или да развият рак на кожата. Важно е да ги защитавате, но това, което е по-специфично е, че когато се храните най-вероятно ще премахнете част от защитата и не бива да забравяте да сложите слънцезащитен крем отново.

 

10 мита за слънцезащитата, които разбивамеНанасяме грешно слънцезащитните продукти - ето защо

 

Врата

Твърде често дамите, които връзват косите си, забравят, че по този начин оставят врата си открит за слънчевите лъчи. А това е една от най-изложените на слънцето части от телата ни. Не забравяйте да сложите слънцезащитен крем и там.

Китките

Китките също са почти постоянно изложени на слънчевата светлина, но въпреки това хората твърде често ги игнорират, когато нанасят слънцезащитния крем. Както и при устните, покриването на китките с крем също трябва да се повтаря периодично, защото честото миене на ръцете премахва част от защитата.

 

Как да се радваме на слънцето без риск целогодишноКога за последен път сте погледнали на кожата си с благодарност за това, че с всеки следващ ден тя ни предпазва и понася всевъзможни удари в ежедневието – студ, вятър, влага, стрес, отровни вещества и др. Дойде време да осъзнаем, че тя е нашият щит, който ни предпазва.

 

Пищялите и задната страна на коленете

Ракът на кожата при жените е най-често срещан в долната част на краката, но въпреки това пищялите и областта зад коленете редовно остава пренебрегната. Никога не пропускайте да ги защитите.

Ходилата

Ходилата са вероятно онази част от тялото, която най-рядко получава защита от слънчевите лъчи. Хората предполагат, че ходилата им, особено долната част, по принцип не са в опасност, но не е така. Когато сте на плажа ходилата ви много често са изложени на слънце и съществува риск за кожата по тях.

Защо трябва да носим слънцезащитен крем дори и в градаСпоред нови изследвания кожата се пигментира и от излъчванията на мониторите
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?