И мъжете, и жените могат да изгубят сексуалното си желание. Според експерти то зависи от емоционалното и физическо състояние на партньорите. Липсата на сексуално желание е често срещаните проблеми между двойките. Но не се притеснявайте!

Има начин да подобрите сексуалния си живот и то само докато стоите на масата. Доказано е, че има храни и напитки, които повишават либидото както при мъжете, така и при жените. Ето и нашите съвети:

Чаша кафе - Изследвания сочат, че кофеинът повишава сексуалната възбуда. Учените са категорични, че една чаша кафе може да направи чудеса. Трябва обаче да се внимава. Прекаляването с каквато и да е напитка или храна не е полезно. Това се отнася и за кофеина.

Тиквените семки - Те са един от най-богатите източници в природата на цинк, за който е доказано, че действа положително на мъжкото либидо, защото повишава нивото на тестостерон. Така че може да се възползвате от остатъците от украсата ви за Хелоуин.

Шоколад - Нищо чудно, че шоколадът е свързана с празника на Свети Валентин. Италиански учени установили, че жените, които ежедневно похапват шоколад, имат по-силно сексуално желание, отколкото тези, които се лишават от сладкото. Шоколадът съдържа фенилетиламин, който води до освобождаване на допамин в мозъка. По време на секс допаминът се отделя по естествен начин. Това от своя страна ни кара да се чувстваме на върха на сексуалното желание. Така че избирайте шоколад с поне 60% какао, в него се съдържа най-много фенилеталимин.

In vino veritas -Тази поговорка на древните римляни е актуална и в днешни дни. Особено когато говорим за секс. Чаша вино наистина стимулира либидото, особено при жените. Скорошно проучване за пореден път доказва, че дамите, които пият 1-2 чаши червено вино вечер имат повече желание за секс, отколкото посестримите им - въздържателки. Повече от две чаши обаче няма да ви донесат повече удоволствие в кревата. Червеното вино съдържа флавоноиди, които са полезни за здравето, защото раздвижват кръвта и … увеличават сексуалността.

Индийско орехче - Изследователи установили, че индийското орехче е страхотен афродизиак. То стимулира нервните клетки и циркулирането на кръвта. Опитайте да подправите чаша горещ шоколад с малко индийско орехче и ще видите положителния резултат.

Сладки картофи - Доказано е, че сладките червени картофи съдържат високи нива на бета-керотин. Тялото ви пък може да разгради бета-керотина във витамин А. Той от своя страна е много полезен за матката и влагалището на жената и допринася за повишаването на половите хормони.