.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Всяка втора жена на света се нарича Мария. И днес празнува

Росица Николова | преди 48 седмици
Богородица
Снимка: iStock
Дева Мария е майка на света

Ден на майката, милосърдието и нежността, с които е пълно нейното сърце - това отбелязваме на 15 август. за християните това е един от най-големите празници - Успение Богородично. На този ден майката на Христос Дева Мария напуска земния свят и отива в небесния, при своя син. 

Днес имен ден празнуват жените, които носят името Мария. То е с древноегипетски произход и в превод означава "любов", „море от горчивина“, „покорство“, „тази, която желае дете“, „обичана“.

Честито на всички, които днес ще празнуват името си и нека то се споменава винаги само с добро!

Първите писмени източници за чудодейното възнесение в плът на Божията майка се отнасят към 4-ти век. Датата 15 август е канонизирана от самият император Маврикий в края на 6-ти век. Празникът е един от 12-те велики празници за християнския свят.

Наричат Дева Мария майка на света.

Молитва към БогородицаЗащото всеки един човешки живот е магия, чудо, мигновение. Защото е... безценен!

За да окажат почит на Богородица, на този ден жените влизат в църквата, за да осветят хлябове, които са омесили. След това ги разчупват и раздават за здраве. На Голяма Богородица се организират срещи на рода и се правят курбани за здраве. На масата, освен омесената питка, се слага варено жито и царевица. Задължително разрежете добре узряла диня и хапнете грозде.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?