.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Любовната история на щъркели от Хърватия, за които 16 000 км са просто цифра

LadyZone.bg | преди 1 година
щъркели
Снимка: istockphoto.com

Запознайте се с Клепетан и Малена – двойка щъркели, които се обичат въпреки обстоятелствата, които ги разделят всяка година наесен. За 16-а поредна година мъжкият прелита 16 хиляди километра от Южна Африка до Хърватия, за да се събере със своята сродна душа Малена, която не може да лети.

Преди повече от 20 години Степан Вокич намира Малена лошо ранена от ловци и решава да я спаси. На покрива на къщата му любовта между двата щъркела разцъфтява. Всяка пролет Клепетан се връща със същата пламенност и любов, за да се срещне със своята любима, която е принудена да прекара зимата на студено. Благодарение на собственика на къщата, който храни и се грижи за женската, тя е в добро състояние и дори двата щъркела си имат и потомство.

Клепетан и Малена са изключително популярни не само в Хърватия, но и по целия свят. Всяка година стотици хора проследяват завръщането на мъжкия и радостта на женската.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?