Украинската балерина Валерия Яроцкая роди дъщеричка на 58 години. Момиченцето се казва Виктория, а раждането е преминало без проблеми.

Това сподели за Ladyzone Татяна Кристи, основател на фондация "Открито сърце". Фондацията е основана с цел да помага на хора в нужда – без значение на етнос, националност, религия, възраст или сексуална принадлежност. 

Валерия Яроцкая намира убежище в България след започването на войната. България ще бъде родина и на детето й, което тя не се страхува да роди на тази възраст.  

В страната ни тя пристига сама. Другата й дъщеря е на 25 години и е заминала като бежанка в Канада.

Валерия избира България, защото я чувства по-близка.

„Канада е много далеч за мен. Аз исках да съм в България. Обичам много тази страна. Посещавала съм я неведнъж като турист. Имам прекрасни спомени от това място. Тук идвах много пъти с покойния си мъж“, споделя тя за Татяна Кристи от 

Валерия е вдовица от пет години. Наскоро губи майка си, след това и баща си.

Войната я оставя сама в Киев. Започвайки ново романтично приятелство, разбира, че е бременна. През последните 20 години се е опитвала да има второ дете, но безуспешно. Новината я изненадва. На 58 г. тя ще става майка отново.

„Не можех да си представя да не запазя това дете. В тази ужасна война има толкова много смърт. Това дете е мое спасение, моя котва, а годините са просто едно число,“ казва балерината.

Валерия е посветила целия си живот на балета. Работила в Националната опера, била е преподавател в Академията за танци и в Киевската академия на изкуствата. Сега живее на в Равда.

Желанието й е, когато войната свърши, да се завърне към балета и преподаването. 

Кое е бебе на годината за 2023 - вижте във видеото.