.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Известният като магически десерт, който взриви социалните мрежи

| преди 2 години
сладкиш
Снимка: http://whiteonricecouple.com
Класически трислоен сладкиш

Този фантастичен сладкиш се приготвя изключително лесно и бързо. За да си го сътворите сами, са ви необходими единствено най-необходимите основни съставки, използвани при приготвянето на обикновена торта: яйца, вода, брашно, захар, мляко и масло.

Това, което прави сладкиша специфичен и уникален, е по-голямата крехкост на тестото. То дава възможност при изпичане да се получат три слоя, като горният и долният са по-твърди и хрупкави, а в средата – тестото остава меко и удобно за пълнене с яйчния крем или друг пълнеж (шоколадов, тиквен или фъстъчено масло).

Придукти:

1 ч.ч. брашно

1 ч.ч. захар

4 яйца

125 г масло, разтопено и охладено

1 с.л. вода

2 пакетчена ванилия

пудра захар за поръсване

Приготвяне:

Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците с половината от захарта до получаването на гъст сняг и оставете настрана. Разбийте жълтъците с останалата захар, докато удвоят обема си. Добавете към тях водата и маслото, като продължавате да бъркате. Пресейте брашното и прибавете и него. Накрая сложете прясното мляко и ванилията.

Към така получената смес с помощта на бъркалка започнете да добавяте разбитите белтъци до получаването на хомогенна смес.

Изсипете в тавичка и сложете във фурната на 170 градуса за около 40 минути до зачервяване. Идеята е, като го разрежите, да се убедите, че са се образували два блата – отдолу плътен и млечен крем, а отгоре – с пухкава кексова консистенция. Най-горният слой е самото хрупкаво покритие.

Поръсете с пудра захар и сервирайте.

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви са целите ви за 2019 година?