.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Чана масала

LadyZone.bg | преди 5 години
Чана масала
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
Пикантно блюдо от далечна Индия

Какво ще кажете за нещо вегетарианско, лесно за приготвяне и с подчертано изразена пикантна жилка? Веднага ви поднасяме вкусния отговор – Чана масала. Това е традиционно ястие в индийската и пакистанската кухня от нахут, овкусено с букет от най-чудни и екзотични дъхави подправки – куркума, червен пипер, къри и гарам масала.

Продукти:

1 ч.ч. нахут
4 с.л. олио
1 гл. лук
4 скилидки чесън
2 с.л. лютеница
2 с.л. доматено пюре
3 картофа
1 с.л. сметана
подправки: куркума, червен пипер, гарам масала, къри, сол

Приготвяне:

Нахутът се накисва за 12 часа. Зърната се изплакват в студена вода, претриват се между дланите, за да се отстранят от люспите и се изцеждат. В отделен съд се сипва олиото и се сортират наситненият лук и чесън. Прибавят се лютеницата, доматеното пюре и подправките на прах. Изсипват се нахутът и картофите, оформени на кубчета. Налива се ок. 2-3 пръста вода, градусите се намаляват и ястието се вари на тих огън. След като се свари, пикантното блюдо се облива със сметаната, за да се омекоти лютата жилка от кърито.

 

Очакваме и вашите вкусни идеи и предложения на кулинарните странички на нашите форуми - тук или тук... :)

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Къде ще ходите на море тази година?