.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Кои са най-неподходящите храни за изхвърляне в тоалетната чиния

LadyZone.bg | преди 1 година
тоалетна
Снимка: istockphoto.com

Знаете ли, че отворът на повечето тоалетни чинии, през който изтича водата, след като пуснем казанчето, е с големина едва 5 сантиметра? Разбира се, тръбите на канализацията са с по-голям диаметър, но докато хранителните отпадъци стигнат до там, са способни да запушат тоалетната чиния. Често вместимостта от 6 литра, каквато е на повечето разпространени тоалетни казанчета, не е достатъчна, за да избута всичко.

тоалетна
Снимка: istockphoto.com

Сега помислете за остатъците от ориз, мусака, макарони и развалената супа, която изхвърлихте скоро в тоалетната чиния. Напълно ясно е, че по-едри остатъци като парчета месо например, ще заседнат от раз.

Най-неподходящите храни, които може да изхвърлите там са ориз или смачкани картофи. Скробялата в тях се разтваря във водата и се превръща в гел, който е трудно да избутате с водата от казанчето. Мазнината от пържено, кожата на пилето и костите също не са никак добра идея за изхвърляне там. Сред най-лошите врагове на канализацията е и утайката от кафе.

тоалетна
Снимка: istockphoto.com

Затова е напълно неприемливо в тоалетната чиния да се изхвърля каквато и да е храна.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?